Danielle krijgt haar diploma uitgereikt door mevrouw Middelkoop (praktijk groen docent)
Danielle krijgt haar diploma uitgereikt door mevrouw Middelkoop (praktijk groen docent) De Noordhoek

Uniek diploma op Praktijkschool de Noordhoek

29 maart 2024 om 13:24 Onderwijs

GORINCHEM Na een 20-tal lesweken was het dan zover. Het examen voor het landelijk erkende diploma ‘Lerend Florist’, waarmee leerlingen van praktijkschool de Noordhoek de geleerde vaardigheden binnen het bloemenvak konden laten zien.
Van boeket en floraal arrangement tot prachtige bruidsbogen. Na het behalen van een drietal certificaten kon het examen worden aangevraagd en werkten zij een opdracht uit die in het teken stond van techniek, duurzaamheid en esthetische kwaliteit.
Het behalen van dit diploma is uniek. Niet eerder zijn leerlingen van het praktijkonderwijs in de gelegenheid gesteld om een erkend diploma binnen de bloemenbranche te halen. In samenwerking met opleidingsinstituut ‘de Wilgenroos’ konden enthousiastelingen met succes het diploma behalen. Twee leerlingen van Praktijkschool De Noordhoek mochten het diploma in ontvangst nemen. Zij zijn hiermee de eerste praktijkschool leerlingen (in heel Nederland) met een officieel diploma tot ‘Lerend Florist’. Een primeur en uniek moment.

advertentie
advertentie