Schetsontwerp van de entree van de school
Schetsontwerp van de entree van de school Gemeente Gorinchem

Webinar over nieuwbouw Gilde Vakcollege Techniek

15 maart 2021 om 09:36 Onderwijs

GORINCHEM Het Gilde Vakcollege Techniek houdt woensdag 24 maart voor omwonenden en andere belangstellenden een webinar over de nieuwbouw van de school. De directie van de school en wethouder Ro Van Doesburg lichten de omgevingsplannen toe. Architectenbureau - De Zwarte Hond uit Rotterdam – toont het voorontwerp. 

Het Gilde Vakcollege Techniek heeft gekozen voor inpassing in het landschappelijke karakter van de omgeving en biedt in de school een uniek onderwijsconcept. Gilde Vakcollege Techniek is een school voor vmbo-, mbo en techniekhavo en thans gehuisvest op de Gildenweg in Gorinchem. Het huidige gebouw stamt uit 1965 is aan het einde van haar levensduur. Bovendien ervaart de school in toenemende mate dat het gebouw het onderwijs onvoldoende faciliteert. 

VAKMANSCHAP Gilde Vakcollege Techniek wil met haar nieuwbouw een uitdagende en toekomstgerichte leeromgeving realiseren, waar vakmanschap en technologie centraal staat. Een leeromgeving die jongeren uitdaagt en stimuleert om voor techniek te kiezen en die eraan bijdraagt dat meer jongeren gaan kiezen voor de techniek. Een beroepsopleiding die tegemoetkomt aan de grote vraag naar technisch geschoolde mensen in de regio. De nieuwbouw moet in 2024 klaar zijn.

VAKMENSEN In overleg met het Gilde Vakcollege Techniek heeft de gemeente Gorinchem de locatie De Hoefslag / Haarweg aangewezen voor het nieuwe Gilde. Tevens wordt zo een lang gekoesterde wens om samen met andere onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven een Regionale Beroepen- en Innovatiecampus uitgevoerd. Uniek voor Gorinchem en de regio, maar ook uniek voor Nederland. Bij het Gilde worden de broodnodige toekomstige vakmannen en - vrouwen opgeleid voor het bedrijfsleven in de regio. De nieuwbouw is duurzaam en ambieert ook energieneutraal te zijn. De architect en alle overige adviseurs zijn inmiddels geselecteerd en met de uitwerking van het programma van eisen is reeds gestart. 

Aanmelden voor de avond via de website van de school. 

advertentie
advertentie