Afbeelding
Andra Hofwegen (de Tamboerijn)

De geheimzinnige vondst van de melkflessen in Gorinchem

26 mei 2021 om 19:47 Onderwijs

GORINCHEM Bekijk de expositie over de geheimzinnige vondst van de melkflessen in de Bibliotheek Aanzet in Gorinchem. Eindelijk is de Bibliotheek Aanzet weer open en kunnen de werken die tijdens de lessen cultuureducatie op basisschool CBS de Tamboerijn en Daltonschool De Poorter in Gorinchem met het erfgoedproject van Jeugdatelier Gorinchem werden gemaakt worden bewonderd.

In oktober 2018 kreeg kunstvakdocent Marleen van Zwienen de tip dat er in de binnenstad van Gorinchem in de kelder van het voormalige melklaboratorium aan de Smakheul een grote hoeveelheid lege oude melkflessen lag. Dit pand van Joe en Linda, de eigenaren van Chinees Restaurant de Mandarijn, bewaakt een mooi stukje van het Gorcumse verleden. Met hun toestemming konden de flessen voor dit erfgoedproject worden gebruikt. De vondst werd het boeiende begin van een speurtocht door de geschiedenis. Wat onderzochten ze daar in het laboratorium en waar kwam die melk vandaan?

TIJDCAPSULES De leerlingen van groep 5 en 6 hebben na een les over de geschiedenis van de melkproductie in Gorinchem elk een tekening of verhaaltje in hun melkfles gestopt. Met daarin een herinnering aan vroeger of een blik op de toekomst. De afgesloten flessen (eigenlijk zijn het tijdcapsules geworden) zijn te bewonderen op deze expositie.

De expositie in de Bibliotheek Aanzet is te bezoeken tijdens de openingstijden en duurt van 20 mei tot 30 juni. 

Geïnteresseerd in deze les voor uw school? De les staat op de Culturele Menukaart en is bedoeld voor de middenbouw van het basisonderwijs.

info@marleenvanzwienen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie