Constance van Berkel neemt haar diploma in ontvangst
Constance van Berkel neemt haar diploma in ontvangst Hogeschool InHolland

Constance van Berkel uit Gorinchem haalt een 10 voor haar scriptie

17 juli 2021 om 13:25 Onderwijs

GORINCHEM  Constance van Berkel-Bouwman uit Gorinchem slaagde op 13 juli met een 10 voor de flex-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening bij Hogeschool InHolland.

,,Het is gelukt door mijn medestudenten, want in de flexopleiding is het fijn om samen op te trekken. Soms zit je vast in je eigen gedachten en dan is het prettig om elkaar te bellen of via Teams op te zoeken", zo laat Constance weten. Ze werd 13 juli in het zonnetje gezet in De Kuip door haar scriptiebegeleider Léon van der Ster. Volgens hem scoort haar scriptie op alle punten bovengemiddeld, zoals op inhoud, op de manier waarop ze het onderzoek heeft opgezet en het beroepsproduct was volledig toepasbaar in de praktijk. ,,Signaleren en innoveren, daar kijken we naar. Constance heeft een product afgeleverd dat de praktijk meteen verrijkt.” Constance is inmiddels bezig met het implementeren van de aanbevelingen uit haar afstudeerrapport bij de arbodienst waar ze werkt. ,,Bedrijfsartsen komen om in het werk. We hebben hen nodig, maar ze zijn schaars. Zij delegeren daarom taken, maar wat kan en mag er op dat vlak?”

TOEKOMSTBESTENDIG Na grondig onderzoek binnen de bedrijfsgezondheidszorg, bij aangesloten bedrijfsartsen en klanten van de arbodienst ontstond een toekomstbestendige werkwijze rondom taakdelegatie. Daarmee kunnen bedrijfsartsen op een verantwoorde manier samenwerken met bijvoorbeeld een praktijkondersteuner bedrijfsarts of arboverpleegkundige en artsen onder supervisie. De werkwijze die Constance bedacht, maakt gebruik van de voordelen van taakdelegatie, houdt rekening met risico’s voor de bedrijfsarts en/of arbodienst, met medisch-ethische regels en privacy én waarborgt de kwaliteit van de dienstverlening.


Met de diplomering rondde Constance officieel haar studietijd bij Inholland af. Voor SJD deed ze ook de opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening. Nu is het tijd om weer te genieten van haar vrije tijd.

In de Kuip werd Constance toegesproken door haar scriptiebegeleider Léon van der Ster
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie