In de tuin van de Lindenborg, onder het kunstwerk van Marcus Ravenswaay – de 4 reliëfs laten Gasthuis-scènes zien in vroeger tijden.
In de tuin van de Lindenborg, onder het kunstwerk van Marcus Ravenswaay – de 4 reliëfs laten Gasthuis-scènes zien in vroeger tijden. GP-buro

Stadswandeling Kunstdialoog Gorinchem: van de Lindenborg naar de kerk in de Haarstraat

19 juni 2021 om 17:59 Kunst

GORINCHEM Op een zonnige woensdagochtend 16 juni startte de Kunstdialoog Gorinchem met een gemengd gezelschap van bewoners van de Lindenborg en geïnteresseerde Gorcumers in de binnentuin van de Lindenborg. Initiatiefnemer, dialoogbegeleider en stadsgids Marleen van Zwienen van Stichting Atelier Gorinchem organiseert de activiteit. Na de geschiedenis van het ziekengasthuis, dat op deze plek stond, te hebben besproken, volgde een wandeling langs de opgraving van het klooster, waar nu de nieuwbouw bijna klaar is.

De geschiedenis van de stad ligt nog steeds vast in de straatnamen zoals het Melkpad en de Warmoesstraat en de naam van de parkeergarage waar vroeger tuinderij Kweeklust te vinden was. Beelden in de stad, herinneringen aan vroegere woningen en bijzondere plekken leverden een boeiende uitwisseling van kennis en ideeën op.

De wandeling eindigde bij de kerk in de Haarstraat waar binnenkort een aantal ramen van de Martelaren van Gorinchem als herdenkingsmonument zullen worden geplaatst.

Over twee weken, ook weer op woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur, wandelen de deelnemers door de Haarwijk met als startpunt buurthuis Rozenobel. Voor deze wandeling kan men zich alvast opgeven via Info@ateliergorinchem.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie