Wethouder van der Geest reikt het vierde SCHOOL op SEEF verkeerscertificaat uit aan Hetty Janson, directeur van CBS De Regenboog.
Wethouder van der Geest reikt het vierde SCHOOL op SEEF verkeerscertificaat uit aan Hetty Janson, directeur van CBS De Regenboog. Gemeente Gorinchem

Zes basisscholen in Gorinchem ontvangen SCHOOL op SEEF-verkeersveiligheidslabel

15 september 2021 om 10:48 Onderwijs

GORINCHEM Maandag 13 september heeft de Gorinchemse wethouder Joost van der Geest aan de twee locaties van CBS De Regenboog voor de vierde keer het SCHOOL op SEEF -abel uitgereikt. Dit gebeurde heel toepasselijk tijdens de Schoolbrengweek, die van 13 t/m 17 september wordt gehouden. De basisscholen werken het hele jaar door aan verkeersveiligheid. En met resultaat. Dat blijkt uit het feit dat maar liefst zes scholen in Gorinchem zijn gecertificeerd.  

Tijdens de officiële uitreiking aan de Albertine Kehrerstraat nam de nieuwe directeur van CBS De Regenboog, Hetty Janson, onder toeziend oog van de leerlingen het vierde certificaat in ontvangst. Het juryrapport meldt dat op CBS De Regenboog een gemotiveerd verkeersteam aanwezig is zodat SCHOOL op SEEF breed wordt uitgedragen. Beide locaties hebben oog voor het veilig houden van de schoolomgeving en het organiseren van actieve wandel- en fietsroutes, met behulp van ouders.

VERKEERSVEILIGHEID IN GORINCHEM In de gemeente Gorinchem gebeurt momenteel veel op het gebied van verkeersveiligheid bij scholen. Inmiddels breidt het aantal scholen met een SCHOOL op SEEF-label flink uit: het IKC Merweplein, CBS De Regenboog locatie Albertine Kehrerstraat en locatie Retranchement, de Graaf Reinaldschool, het Kleurenlint en de Mariëngaarde zijn officiële SCHOOL op SEEF-scholen. 

Daarnaast doen veel scholen mee aan het fietsverkeerexamen, zoals OBS Anne Frank, Ds. Koelmanschool en Daltonschool de Poorter. Kinderen van de groepen 7 en 8 van het IKC Merweplein/Graaf Reinaldschool doen gezamenlijk een fietsexamen met leerlingen van CBS Het Kompas, een basisschool uit Vuren (Gelderland/West Betuwe). Dit alles maakt onderdeel uit van de aanpak “maak een punt van nul”, waar gemeente Gorinchem ambassadeur van is.

SCHOOL op SEEF (www.schoolopseef.nl) is het regionaal praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Gorinchem meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Alblasserwaard. Deelname aan SCHOOL op SEEF is kosteloos voor scholen. 

advertentie
advertentie