De technologiemanifestatie Game On draait om talentontwikkeling.
De technologiemanifestatie Game On draait om talentontwikkeling. Privé

Talent centraal bij technologiemanifestatie Game On in Evenementenhal Gorinchem

29 mei 2022 om 14:10 Onderwijs

GORINCHEM De technologiemanifestatie Game On, die donderdag 2 en vrijdag 3 juni gehouden wordt in de Evenementenhal Gorinchem, draait om talentontwikkeling. Dat dit laatste belangrijk is, weet een 24-jarige regiogenoot die bij een bedrijf in de technische sector werkt. Hij heeft op een bijzondere manier bewezen dat je heel ver kunt komen wanneer je je passie ontdekt.


door Eline Lohman

3500 leerlingen komen naar Game On toe, om te doen, ervaren en beleven door activiteiten die gericht zijn op de beroepspraktijk uit de regio. Niet voor niets is het thema ‘Play to discover the future’. Er is ook een avondopenstelling, met de aanwezigheid van 25 loopbaancoaches, waarbij iedereen die interesse heeft in werken in de techniek, kan komen doen, ervaren en beleven. Van jong tot oud. Zolang de wil er maar is om ‘iets’ in de techniek te doen - het draait allemaal om talentontwikkeling. Dat weet een 24-jarige regiogenoot - die anoniem wil blijven maar graag zijn verhaal deelt - als geen ander. Hij maakte een carrièreswitch en voelt zich nu helemaal op zijn plek bij het bedrijf waar hij alweer bijna vier jaar voor werkt. 

Maar voor het zover was, heeft hij een heel lange weg moeten afleggen. De man heeft een lichte vorm van autisme en zat op zijn 16de tussen de oudere leerlingen op een middelbare school. Hij wilde meer tussen leeftijdsgenoten komen te zitten, maar daar was geen mogelijkheid toe. Hij kwam thuis te zitten, tot zijn 18de. Ondertussen had de man al onderzoek laten doen naar zijn persoonlijkheidsproblemen en daar kwam de diagnose ‘licht autistisch’ uit. Hij begon vrijwilligerswerk te doen in een kwekerij. Na bijna twee jaar ging hij daar met ruzie weg, omdat hij niet begrepen werd. Wederom zat hij een half jaar thuis. Hij vond een jobcoach en ging aan de slag bij een bedrijf in de regio. Een schot in de roos.


ONTWIKKELING De 24-jarige begon als magazijnmedewerker, zonder technische achtergrond. Alles was nieuw voor hem, maar hij deed veel materiaalkennis op en leerde veel van zijn collega’s. Toen er een keer iemand nodig was om op locatie iets te installeren, kwam de regiogenoot - die zelfs een rijbewijs haalde en al snel een huis kreeg -in beeld. Hij ging mee op de klus, proefde de sfeer en kreeg veel informatie. ‘Ja, dit is het!’, dacht hij toen. Stapsgewijs ging hij verder en deed hij meer klussen. Zijn eerste klus, een rioolverstopping, zal hij niet snel vergeten. Sindsdien komen alle verstoppingen zijn kant op en wordt hij niet voor niets ‘de rioolmaster’ genoemd. De man ging zich steeds verder ontwikkelen: hij volgde een interne opleiding tot service-en onderhoudsmonteur en heeft veel plezier in zijn werk. Waar hij eerder dacht dat de techniek niets voor hem zou zijn, zou hij nu niet anders meer willen dan in de techniek werken. Op alle facetten heeft hij zich ontwikkeld, doordat hij doet wat hij leuk vindt. 

Tegen jongeren die mogelijk interesse hebben in techniek, wil hij zeggen: ,,Het is nooit te laat. Je moet veel te vroeg beslissen wat je met je leven wil, vind ik, maar als je op wat latere leeftijd erachter komt waar je talenten liggen, ga er dan voor! De weg is niet gemakkelijk, maar het brengt je zoveel. Als ik eerder met de techniek in aanraking was gekomen, dan was ik er eerder in gaan werken. Game On vind ik dus een fantastisch evenement.” Kijk voor meer informatie over Game On op de website www.schoolenbedrijf.nl/game-on/.

Afbeelding
advertentie
advertentie