Afbeelding
Suzanne Heikoop

Game On in Evenementenhal Gorinchem bruist van de energie

3 juni 2022 om 10:13 Onderwijs

GORINCHEM Ruim 3500 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 die twee dagen lang hun ogen uitkijken bij tal van sectoren en technologieën uit het bedrijfsleven. De energie spat ervan af in de Gorinchemse Evenementenhal tijdens het mega-evenement Game on.

door Louis van Oort

Bij de spectaculaire opening op donderdag 2 juni wordt in slechts 8 minuten een huisje opgebouwd. Een indrukwekkend voorbeeld van wat er tegenwoordig allemaal kan in techniek en bouw. Maar ook: techniek is niet langer meer een wereld van ,,vieze handen en naar zweet stinkende mannen” maar ,,een sector met diversiteit van man vrouw en alle nationaliteiten met ieder een eigen talent.”

VONK DIE OVERSPAT Game on blijkt echt een bruisend evenement waarbij leerlingen van alles kunnen doen, beleven en ervaren. Het kan zomaar de vonk zijn die overspat om uiteindelijk te kiezen voor een opleiding en carrière in de techniek. Voor bedrijven is het gezien de tekorten aan arbeidskrachten in deze sector weer interessant om aan die honderden leerlingen te laten zien hoe interessant en leuk dit werk kan zijn. En dat doen ze dan ook met verve.


Gea Plugers

,,De missie van School & Bedrijf is om jongeren op alle niveaus voor te bereiden op hun toekomst”, zegt projectleider Wilma Yard- van der Stelt van School & Bedrijf, dat Game On organiseert. ,,Het is voor leerlingen belangrijk om op jonge leeftijd al te ontdekken waar hun talent en passie ligt, zodat ze de juiste keuze maken en in hun kracht komen te staan.”

Wat maakt Game-On zo’n succes? ,,We zien in deze regio qua samenwerking een gezamenlijke verantwoordelijkheid tussen onderwijs, overheid en ondernemers om leerlingen kansen te bieden voor hun toekomst. Gezamenlijk geven zij een beeld aan leerlingen over de praktijk en welke mogelijkheden er allemaal zijn in de techniek. Dat is ook hard nodig gezien de krapte op de arbeidsmarkt.”


Gea Plugers

RODE PUMPS Dat beaamt Desirée Kon, directeur van School en bedrijf. ,,Het imago van de technologische sector of de gehele bouwkolom van engineer tot timmerman is stoffig, vies met een bouwvakkersdecolleté tot saaie ambtenarij met een grijs pak. Deze tijden zijn verleden tijd: je ziet vrouwen met make-up, mooie nagels en rode pumps/gympen. Je ziet allemaal stoere mannen met mooie werkbroeken, werkschoenen die lijken op gympen en gave polo shirtjes met logo’s van bedrijven. Je ziet een diversiteit van nationaliteiten en talenten op elk niveau. De sector is toekomstgericht en perspectiefrijk. Om een ieder zijn talent of interesse te laten ontdekken, hebben wij gekozen om de Game on open te stellen voor iedereen die zijn of haar talent wil ontdekken ondanks een beperking van taal, doelgroep register, handicap en/of leeftijd.


Jan van Wijgerden

SAMENWERKING Magisch is hierin de samenwerking met een Avres, AV werktdoor, UWV, werkgeversservicepunt, de gemeenten, arbeidsmarktplatform, onderwijs vanaf het basisonderwijs tot het hoger beroepsonderwijs, I-lab, Sity academie en ondernemers uit de regio. Wij kennen elkaar en als wij elkaar niet kennen dan kent ons - ons in de regio. Hierin word de cultuur ‘’kastje naar de muur’’ doorbroken en helpen wij gezamenlijk iedereen met een vraag naar het juiste antwoord of de juiste hulpvraag naar de juiste personen, dit ontstaat vanuit de passie bij al deze personen die willen samenwerken.”

Ook vandaag, vrijdag 3 juni, komen nog de hele dag basisscholleerlingen uit de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden, Altena en uit de plaatsen Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk en Vuren met bussen van Snelle Vliet naar de Evenementenhal voor de tweede dag van Game On. Meer informatie over Gam On is te lezen in dit artikel: https://www.destadgorinchem.nl/lokaal/onderwijs/827044/talent-centraal-bij-technologiemanifestatie-game-on-in-evenemen 

Desirée Kon (l.) en Wilma Yard van School & Bedrijf, voor het huisje dat bij de opening van Game On in minder dan geen tijd in elkaar werd gezet.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie