Afbeelding

Meneer Farid van IKC Merweplein met pensioen

Onderwijs

[GORINCHEM] In een strak blauwe lucht wapperde woensdag niet alleen de vlag van IKC Merweplein, er hing ook een tas bij. De tas van conciërge en beheerder Farid. Hij gaat met pensioen. En hij is zeker geslaagd voor deze job.

Enigszins zenuwachtig kwam Farid deze keer met zijn familie naar school gereden. Hij wist niet precies wat hem deze dag allemaal te wachten stond. Op het schoolplein stonden veel ouders en kinderen voor hem klaar in een erehaag. Op hun gezicht was een lach te zien, maar ook waren er tranen. Farid zelf was ook ontroerd. Onder een daverend applaus liep hij naar binnen.

Er stond nog meer op het programma. Op het achterplein werd hij toegezongen door heel de school, met een toepasselijk lied van de Snorrebollekes. Meneer Farid is namelijk heel trots op zijn mooie snor.

Alle groepen kwamen hem een cadeau brengen. En, hoe kon het ook anders, er zaten heel veel spekkies tussen. De oudere leerlingen weten het allemaal nog: als je jarig was, schreef meneer Farid met Arabische letters iets op je kaart en je kreeg dan altijd een spekje van hem.

Er was een hindoestaanse dans, een stukje dans uit de groep 8 musical en uiteraard deelde Farid zo hier en daar een boks uit.

Veel oud-collega’s hebben ’s middags de moeite genomen om hem de hand te komen schudden. Farid genoot van al die praatjes en was blij om iedereen te zien. Ook degenen die niet konden komen, hebben mooie woorden voor hem opgeschreven. Alles wordt gebundeld in een map. IKC Merweplein wenst ,,deze vriendelijke en behulpzame man een welverdiend pensioen toe!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie