Afbeelding
Merwedeplein

Kinderen IKC Merwedeplein op reis naar vroeger met schrijfster Annette van der Plas

25 mei 2022 om 11:34 Onderwijs

GORINCHEM Kinderboekenschrijfster Annette van der Plas bracht dinsdag 24 mei een bezoek aan de groepen 6 van basisschool IKC Merweplein in Gorinchem. Ze was uitgenodigd om over haar jeugdboek ‘De Geheime Schuilplaats’ te vertellen dat als thema Vrijheid heeft en de kinderen mee terugneemt naar het verleden. Bijzonder is dat het boek over de geschiedenis van onze streek gaat.

Annette had een rugtas mee met allerlei spullen waarmee de kinderen op reis konden naar vroeger. Ze gingen terug naar het einde van WO2 en ontdekten van alles over de piloten die toen in de buurt van Gorinchem zijn neergestort. Ze vertelde ook wat je nodig hebt om een goed verhaal te schrijven en gaf allerlei tips. Zo is het handig te bedenken welk probleem er in je verhaal moet worden opgelost. Tenminste, als je niet wilt dat je verhaal saai wordt. 

De kinderen kregen een inkijkje in het ontstaan van De Geheime Schuilplaats. Daarin ontdekken twee kinderen met een eigen detectivebureau (de Sunny Twins) de verhalen van neergestorte piloten uit WO2. De kinderen herkenden veel plaatsen uit het boek, zoals de dijk, de rivier en Fort Vuren (met het museum Sky of Hope) en voelden zich daardoor extra betrokken bij het verhaal. Ze ontcijferden geheimschrift en kregen een leeshapper, een illustratie en een persoonlijke handtekening en tekst van de schrijfster mee naar huis. Ook mochten ze stemmen over de kaft van deel 2 van de serie die in september uitkomt. Dit keer met een link naar de geschiedenis van de Steenfabrieken in onze regio en met het Geofort. 

Meer informatie over de boeken is te vinden op www.annettevanderplas.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie