Op dinsdag 22 november werd symbolisch de sleutel van het terrein overgedragen van de Airfighterclub door Emil Verwoerd aan Wilma Yard – van der Stelt van het i_lab.
Op dinsdag 22 november werd symbolisch de sleutel van het terrein overgedragen van de Airfighterclub door Emil Verwoerd aan Wilma Yard – van der Stelt van het i_lab. i_lab.nl

Airfighterclub Gorinchem stelt ‘vliegveld’ beschikbaar voor leerlingen dronetechnologie

28 november 2022 om 07:32 Onderwijs

GORINCHEM Hoe gaaf is het om leerlingen te enthousiasmeren voor het behalen van hun dronebrevet? Het i_lab is sinds november 2021 gestart met een werkgroep dronetechnologie. Verschillende docenten van scholen die mede eigenaar zijn van het i_lab staan te popelen om hun kennis en vaardigheden over te dragen. Zodoende zocht het i_lab een vlieglocatie buiten die voldoet aan de wettelijke eisen om docenten met leerlingen, middels een dual remote, te laten leren vliegen met een drone.

Emil Verwoerd van Airfighterclub in Gorinchem was erg enthousiast over een mogelijke samenwerking. Niet alleen wil de Airfighterclub graag een rol van betekenis spelen in Gorinchem als het gaat om nieuwe technologie. Ook voor vernieuwing van de leden voor het modelbouwvliegen is deze match interessant. 

Het “vliegveld” ter grootte van een voetbalveld wordt ter beschikking gesteld aan het i_lab ten behoeve van de leerlingen van de aangesloten scholen. Op dinsdag 22 november werd symbolisch de sleutel van het terrein overgedragen van de Airfighterclub door Emil Verwoerd aan Wilma Yard – van der Stelt van het i_lab. 

Scholen die niet per se dronetechnologie aanbieden als keuzevak, kunnen op een andere wijze leerlingen inspireren. Denk aan kennismaken met dronetechnologie, programmeren en/of toepassingen in samenwerking met het bedrijfsleven. 

De mogelijkheden van drones zijn divers en veelbelovend. Denk aan drones die branden en chemische rampen bestrijden, goederen bezorgen, toezicht houden bij grote evenementen, data verzamelen, eigendomsschade van bovenaf beoordelen, maar ook inspectie en onderhoud kunnen plegen op moeilijk toegankelijke plekken, zoals bij bijvoorbeeld bruggen, sluizen en rivieren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie