Vorg jaar schreef Karin Schreuder (links) een boek over het ISK in Gorinchem
Vorg jaar schreef Karin Schreuder (links) een boek over het ISK in Gorinchem Lex van Steenis

ISK krijgt eigen vleugel in het Da Vinci College in Gorinchem

16 juni 2023 om 15:14 Onderwijs

GORINCHEM De Internationale Schakelklas voortgezet onderwijs (ISK) verhuist deze zomer naar het Da Vinci college aan de Mollenburgseweg. Vanaf het nieuwe schooljaar maakt het ISK gebruik van een eigen vleugel van de school met een eigen ingang en buitenruimte.

Dat schrijft het college in een raadsinformatiebrief over het Integraal Huisvestingsplan in relatie tot de Perspectiefnota. De verhuizing volgt na een intensief overleg tussen gemeente, schoolbesturen en het ministerie van OCW. De kosten komen voor rekening van het Rijk. Voordat de school verhuist is nog een aanpassing van het schoolgebouw nodig. In overleg met het schoolbestuur OVO blijft een deel van het ISK het komende schooljaar in het Omniacollege om later alsnog te verhuizen naar het Da Vinci college.

Aanvankelijk wilde de gemeente Gorinchem het ISK volgend schooljaar huisvesten in de Oude Mavo aan de Lange Slagenstraat, vooral vanwege de nabijheid van het OV bij de school. De kosten om het pand aan te passen bleken echter fors en de gemeenteraad had geen vertrouwen dat dit  zou leiden tot een voldoende veilig schoolgebouw. Daarop zette de raad een streep door dat plan. Op het ISK zitten leerlingen uit het AZC in het oude belastingkantoor en kinderen van vluchtelingen uit de Oekraïne. De school maakte een sterke groei door en de huidige 230 leerlingen krijgen nu les op drie verschillende locaties; het Stadhuisplein, het Omniacollege en deels al op het Da Vinci College. Daar beschikken ze nu nog over vier lokalen, maar moeten het zonder aula doen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie