Jeroen van der Jagt wordt sinds kort bijgestaan door dochter Annabelle
Jeroen van der Jagt wordt sinds kort bijgestaan door dochter Annabelle Instituut Bartolomeus

Instituut Bartolomeus terug in Oost - drie locaties voor heel Gorinchem

3 oktober 2023 om 09:59 Onderwijs

GORINCHEM Instituut Bartolomeus is een gevestigde naam voor bijles, huiswerkbegeleiding en andere onderwijstrainingen. In 2004 opgericht door Jeroen van der Jagt en sindsdien een naam die staat. Sinds kort is het instituut naast de leslocatie op basisschool De Tweemaster en wijkgebouw De Heul ook te bezoeken in de voormalige Floris van Dalemschool.

Van der Jagt kijkt terug op de start en de groei van Instituut Bartolomeus. ,,Ik ben alleen begonnen bij ons woonhuis aan de Woelse Donk. Al snel kwam mijn ex-echtgenote Marjolein de gelederen versterken en zij heeft ervoor gezorgd dat het instituut verder is uitgegroeid. We werkten op verschillende locaties en hebben vanuit daar, in de loop der jaren, honderden mensen kunnen begeleiden bij school en studie. Marjolein is helaas overleden, maar ons team begeleiders is op dezelfde voet doorgegaan.’’

Van der Jagt vertelt dat sommige leerlingen in het basis-, voortgezet onderwijs en het MBO, om verschillende redenen, moeite hebben met de leerstof , waardoor achterstanden kunnen ontstaan. Op scholen is de hiervoor benodigde extra zorg niet altijd beschikbaar of passend.

PROFESSIONELE BEGELEIDING

Instituut Bartolomeus kan deze extra zorg wel bieden. Denk hierbij aan bijles, huiswerkbegeleiding, remedial teaching, trainingen voor de Cito- of IEP eindtoets, examentrainingen, maar ook ondersteuning voor het volwassenenonderwijs (Rekenen, Nederlands of Engels) behoort tot de mogelijkheden. Het aanbod varieert dus van basisonderwijs tot volwassenonderwijs en kan voor alle schoolniveaus. Er is mogelijkheid tot 1 op 1 begeleiding, maar er kan ook in kleine groepjes gewerkt worden. De professionele begeleiding wordt in drie locaties aangeboden.

ONDERWIJSHART

 Van der Jagt: ,,Zelf werk ik ook al vele jaren in het basisonderwijs, waardoor ik goed weet wat basisschoolleerlingen nodig hebben. Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en MBO zijn verschillende begeleiders voorhanden die vakgericht uitleg kunnen geven. Leerlingen verder helpen en zien dat ze tot hun recht komen op school na onze hulp raakt mijn onderwijshart. Het is en blijft een passie.’’

THUIS IN HEEL GORINCHEM

Hij schetst dat het instituut door de jaren heen regelmatig is verhuisd, maar dat nu een ideale situatie is gecreëerd. Op maandagmiddag wordt gewerkt in de voormalige Floris van Dalemschool in Gorinchem-Oost en in wijkcentrum De Heul in Gorinchem-west. Op dinsdag wordt begeleiding aangeboden in wijkcentrum De Heul, op woensdag is het team aanwezig in basisschool De Tweemaster in het centrum van de stad en op donderdag en vrijdag weer in wijkcentrum De Heul.

De begeleiding in ‘oost’ wordt op rustige wijze opgebouwd. Als de vraag toeneemt, bestaat de mogelijkheid om ook andere dagen toe te voegen.

Instituut Bartolomeus, Gorinchem. Telefoon 06-28123591 of 06-20504354 of www.instituut-bartolomeus.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie