Leren door te doen; op het Gilde ben je aan het juiste adres.
Leren door te doen; op het Gilde ben je aan het juiste adres. Sietsema Productions

Gilde Vakcollege Techniek Gorinchem opent haar deuren

5 december 2023 om 09:18 Onderwijs

GORINCHEM Het Gilde Vakcollege Techniek is dé technische school in de regio Gorinchem. Al vanaf de brugklas tien uur techniek in de week, veel met je handen aan de slag en leren door te doen; op het Gilde ben je aan het juiste adres. 

Voor leerlingen uit groep 7 en 8 die hun eerste stappen in een technische carrière willen zetten, opent het Gilde Vakcollege Techniek haar deuren. De school nodigt toekomstige leerlingen die de wereld van techniek willen ontdekken van harte uit op het open huis op woensdag 13 december of de open dag op woensdag 17 januari. Hier krijgen brugklassers de gelegenheid om de sfeer van de school te proeven, de lokalen te verkennen en in gesprek te gaan met docenten en huidige leerlingen. Daarnaast kunnen ze ontdekken welke diverse technische afdelingen de school te bieden heeft, variërend van bouwen tot infra en van voertuigen tot elektro.

Een mooi voorbeeld van leren in de praktijk is de recente excursie naar de bouwplaats van de nieuwbouw van het Gilde Vakcollege Techniek, waar leerlingen uit de derde klas inzicht kregen in het bouwproces en de rol van een uitvoerder. Onder begeleiding van uitvoerder Harm Aantjes verkenden de leerlingen de bouwplaats en kregen inzicht in het bouwproces en de rol van een uitvoerder. Ze konden de ruwe structuur van het gebouw bekijken en ontdekten de toekomstige locaties van de verschillende afdelingen. Tijdens de rondleiding gaf Aantjes inzicht in het bouwproces, de fases, planning en organisatie. De school hoopt in januari 2025 het nieuwe gebouw te betrekken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie