De tradities van vroeger worden voortgezet op de Kakwernaat. Op zondag 26 september bijvoorbeeld de BBQ op Burendag
De tradities van vroeger worden voortgezet op de Kakwernaat. Op zondag 26 september bijvoorbeeld de BBQ op Burendag Appie de With

Ingezonden: De Kwakernaat

25 november 2021 om 07:42 Opinie

Toevallig kwam mij het artikel over de Kwakernaat onder ogen. In 1963 verhuisden mijn man en ik met onze twee dochters van Engeland naar Nederland en kochten een huis In aanbouw op de Kwakernaat nr 10. We besloten een Engelse traditie van de nieuwjaarsborrel in te voeren en zo alle nieuwkomers uit de acht huizen te leren kennen. In Engeland kwam een overbuurman, een Schot, ons een keer verrassen op nieuwjaarsmorgen met een stuk cokes, een flesje whiskey en een mince pie zodat we het komen de jaar geen kou, honger of dorst zouden hebben. De nieuwjaarsborrel werd een traditie en net als nu om de beurt bij iemand thuis gehouden.
Burendag bestond toen geloof ik nog niet, maar een buurman, Bram Appels. had voor zijn trouwen een grote barbecue gekregen en dat werd de tweede jaarlijkse traditie. In plaats van voor de oudjes te zorgen (want die waren er nog niet) zorgden wij voor elkaars kinderen als dat nodig was en met zo’n 18 kinderen kwam dat nog wel eens voor!
We hebben er een heerlijke tijd gehad tot we in 1983 naar Rozenburg verhuisden maar kwamen nog vaak bij onze vrienden op bezoek. Helaas zijn de meeste van de eerste bewoners overleden en woont er nu een ander gezelschap dat de tradities voortgezet heeft. Leuk om te lezen!

Mevr. Van der Goot

Bewoners Anita van Eijbergen en Marion Baalbergen achter de BBQ in de Kwakernaat
advertentie
advertentie