Afbeelding
BDU Media

Ingezonden: Reactie op ‘Ode aan de rotondes’

25 november 2022 om 13:29 Opinie

Hierbij een reactie op het artikel ‘Ode aan de rotondes’ van Soren van Rooij.

Vervelend dat hij zijn kinderen niet meer op de fiets naar school of naar de sport durft te laten gaan. Wel goed dat zijn kinderen op de gewone fiets van Gorcum Oost naar school gaan en dus niet rijden met een snelheid van 22/25 km. Zij zullen zich ook niet laten duwen of trekken door een scooter of elektrische fiets. Natuurlijk rijden ze niet met zijn drieën naast elkaar en kijken al helemaal niet op hun telefoon tijdens het fietsen. Bij elk kruispunt of rotonde kijken ze goed naar links en rechts om de situatie in te schatten. Ook steken ze altijd hun arm uit als ze van richting veranderen.

Senioren waren gewend op de gewone fiets met een snelheid van 18 km te fietsen. Nu ze ouder zijn en het erg druk hebben, is het begrijpelijk dat ze met een snelheid van 22/25 km fietsen. Op die leeftijd hoef je bij kruispunten of rotondes beslist niet naar rechts of links te kijken. Een helm is dan helemaal niet nodig.

Wel zou ik de gemeente willen adviseren om aan de rand van de stad waarschuwingsborden voor automobilisten te plaatsen: ‘Let op voor voortrazende fietsers’.

Fer Kesteloo

Deel dit artikel via:
advertentie