Rachida moest na twee rondes vertrekken uit 'Heel Holland Bakt'
Rachida moest na twee rondes vertrekken uit 'Heel Holland Bakt' © Elvin Boer/MAX

‘Hemelse’ merenguetaart van Rachida uit Gorinchem niet lekker genoeg voor volgende ronde van ‘Heel Holland Bakt’

5 februari 2024 om 07:53 Overig Tips van de redactie

GORINCHEM De 37e jarige Rachida uit Gorinchem is in de tweede aflevering van seizoen elf van ‘Heel Holland bakt’ naar huis gestuurd. Tijdens de twee dagen durende bakwedstrijd kregen de negen kandidaten vier opdrachten om te bakken.

De eerste dag was dat een citroen merengue taart. ,,Ik hou niet zo van schuim”, zo liet ze al direct weten. Ze maakte amandelcake met lemon curd en noemde haar baksel ‘Hemelse merengue.’. Volgens de jury was haar eiwit niet heet genoeg en de cake iets te donker. Ook de opdracht om 25 bokkenpootjes te bakken was niet eenvoudig, die had ze zelf nog nooit eerder gemaakt. Ze waren volgens de jury dan ook iets te zacht met te weinig vulling.

De tweede bakdag werd een spektakelstuk verwacht van de deelnemers, samengesteld uit taart en macrons. Ook hier was het baksel van Rachida volgens de jury niet lekker genoeg; de combinatie van botercreme met roomkaas maakte haar taart te vettig, dat botste volgens de jury met de luchtge macrons. Darmee was het na twee afleveringen van Heel Holland Bakt klaar voor Rachida. ,,Helaas, het is een mooi feestje geweest”, zo liet ze na het juryoordeel weten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie