Het parkeerpanel mag adviseren over het parkeerbeleid in de binnenstad
Het parkeerpanel mag adviseren over het parkeerbeleid in de binnenstad Mirjam de Swart

Nieuw parkeerpanel mag adviseren over parkeerbeleid binnenstad

15 november 2019 om 08:43 Overig

GORINCHEM – De gemeente Gorinchem gaat een nieuw parkeerpanel Binnenstad om advies vragen over het parkeerbeleid. Eerder is al gekozen voor uitbreiding van de parkeergarages, maar dat zal niet genoeg zijn om het tekort aan parkeerplaatsen in de binnenstad volledig op te lossen.

Voor de nieuwe parkeergarage zijn twee locaties in beeld. Uitbreiding van de bestaande parkeergarage Kweeklust of een ondergrondse parkeergarage bij de Bagijnenwal. Voor beide locaties geldt dat nog nader onderzoek gedaan worden naar kosten en uitvoerbaarheid. Omdat de uitbreiding niet genoeg soelaas biedt om het tekort volledig op te lossen blijft extra capaciteit nodig. Daarover wil de gemeente in gesprek met een parkeerpanel met bewoners uit de Benedenstad en de Bovenstad, ondernemers, een vertegenwoordiger namens Hartje Gorkum, vastgoedeigenaren, maatschappelijke organisaties en het Gehandicaptenplatform Gorinchem. De gemeente wil nog dit jaar het panel samenstellen en gaat op zoek naar mensen die willen meedenken. Als teveel mensen zich melden wordt geloot. Het parkeerpanel kan in januari aan de slag, hun advies wordt in maart of april verwacht.

Om de parkeerdruk te verlagen doet de gemeente al een aantal suggesties zoals elders parkeren, kiezen voor deelmobiliteit en het stimuleren van elektrisch fietsen. Ook tarieven beleid, waarbij een vergunning voor een tweede auto fors duurder wordt is een optie, evenals het helemaal niet meer afgeven van parkeervergunningen voor een tweede auto. Ook het plaatsen van E-laadpalen kan bijdragen aan meer parkeerdruk omdat de auto's een aantal uren aan een laadpaal staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie