Afbeelding
Eline

Zomerbaan: Een leuke hondenbaan

10 augustus 2020 om 12:17 Overig

GORINCHEM Door het coronavirus is de zomervakantie van 2020 anders dan anders. Ook jongeren hebben een lange zomer te overbruggen, waarbij er minder mogelijk is dan normaal. Een baantje kan een fijne oplossing zijn. De komende tijd spreken we wekelijks met een jongere uit Gorinchem over zijn of haar vakantiebaantje.

door Lucas Versteeg

Met honden spelen, zand scheppen, toezicht houden op de trouwe viervoeters en hokken opruimen: De Gorinchemse Eline Peverelli (25) hoeft zich niet te vervelen. Op haar werk bij Hondenverblijf Klein Blijdorp in Spijk is altijd wat te doen. ,,Het is hier een soort crèche voor honden. Alles draait erom dat de honden het naar hun zin hebben. Mensen brengen hun hond hierheen en ik zorg samen met mijn collega’s dat ‘ie moe en voldaan wordt opgehaald!”

Eline heeft een grote passie voor honden, dus dit baantje past perfect bij haar. ,,Tussen de honden ben ik heel gelukkig. Deze dieren zijn zo puur en ze geven zoveel liefde en dankbaarheid. Wanneer je een hond leert kennen, kun je hem goed gaan aanvoelen. Met elke hond die hier komt, heb ik een speciale band. Ik herken ieder blafje en elk trekje.”

Overdag mogen de honden rond bepaalde tijden op afgezette veldjes rennen en spelen. Eline kijkt vooraf welke honden bij elkaar kunnen en let tijdens het spelen op of ze niet te wild stoeien. ,,Ik vind het een uitdaging om honden met elkaar te laten socialiseren, zodat er grote groepen honden samen kunnen spelen.” Verder geeft Eline de honden eten en maakt de hokken en veldjes schoon. ,,Eigenlijk ben ik altijd in beweging. Op een gemiddelde dag loop ik wel 20 kilometer.”

Het is vakantietijd dus brengen vakantiegangers hun hond naar Klein Blijdorp. ,,Mensen hebben een leuke tijd op vakantie, maar wij willen ook dat de hond een leuke tijd heeft.” Met deze hoge temperaturen kunnen de honden minder lang naar buiten en zijn er zwembaden in de veldjes gezet. ,,We merken wel dat het rustiger is door corona. Mensen werken meer thuis en gaan minder op vakantie, dus hoeven ze hun hond minder vaak te brengen. We zijn helaas zelfs drie maanden dicht geweest. Gelukkig zijn we sinds eind april weer geopend.”

advertentie
advertentie