Piet Kohlberg stelde SP'er Eva Dansen een gewetensvraag vanaf de zeepkist
Piet Kohlberg stelde SP'er Eva Dansen een gewetensvraag vanaf de zeepkist gemeente Gorinchem

Gewetensvraag vanaf de zeepkist voor SP’er Eva Dansen

27 september 2020 om 19:41 Overig

GORINCHEM – Piet Kohlberg, bewoner van de Johan Frisoflat in Gorinchem, sprak donderdagavond in voorafgaand aan de raadsvergadering. Hij deed dat op de Zeepkist, een plek waar iedere Gorkummer zaken mag aankaarten bij de raad.

Kohlberg liet de raadsleden weten dat hij in het verleden een slagerij heeft gehad op de Langendijk en actief was bij de winkeliersvereniging. Hij sprak op de Zeepkist vooral tot SP’er Eva Dansen. Hij wilde van haar weten wat ze straks in december of januari gaat besluiten over de mogelijke opvang van asielzoekers door het COA in het voormalige belastingkantoor. “Ieder raadslid legt een eed af waarin zij naar beloofd naar eer en geweten te handelen. In 2015 heeft ze als wethouder Volkshuisvesting in een bijeenkomst in het gymnasium over opvang van asielzoekers met zo’n 300 aanwezigen toegezegd dat de opvang eenmalig zou zijn”. 

Kohlberg kreeg geen antwoord van Eva Dansen, hoewel zij wel op de tribune zat in de raadzaal. Maar tijdens zijn inspraak was Dansen nog niet beëdigd als raadslid, in plaats daarvan reageerde SP’er Arien van Houwelingen. “Ik kan niet voor een ander spreken”, zo liet Van Houwelingen weten. Kohlburg liet als bewoner van de Johan Frisoflat weten dat hij tegen opvang van asielzoekers in het voormalig belastingkantoor, maar niet tegen opvang elders.

Thans wordt een onderzoek gedaan in Gorinchem, de uitkomsten worden in december gepresenteerd.

advertentie
advertentie