Poort 6 doet onderzoek naar de draagconstructie van de balkons in de Vroedschapwijk
Poort 6 doet onderzoek naar de draagconstructie van de balkons in de Vroedschapwijk Hannie Visser-Kieboom

Meer tijd nodig voor onderzoek balkons Vroedschapwijk

29 oktober 2020 om 16:49 Overig

GORINCHEM Poort 6 heeft meer tijd nodig voor het onderzoek naar de draagconstructie van de balkons in de Vroedschapwijk. Het gaat in totaal om 288 appartementen. De mogelijke constructiefout kwam tijdens een inspectie aan de orde.

Een week geleden liet Poort 6 weten dat de balkons worden onderzocht vanwege een mogelijke constructiefout. Bewoners is verzocht geen gebruik te maken van de balkons tot het onderzoek is afgerond. In het bericht liet Poort6 weten dat het onderzoek vier weken ging duren. Voorlichter Inge Vrieling laat nu weten dat meer tijd nodig is voor het onderzoek. ,,Volgende week wordt een balkon van een van de drie types gestut. We halen dan de betimmering weg, zodat de constructie nader onderzocht kan worden". Het gaat om een van de drie type balkons die in 1999 zijn aangebracht.

Bewoners zijn al geïnformeerd dat het onderzoek langer gaat duren. De oproep van Poort 6 om de balkons niet te gebruiken wordt niet door iedere bewoner opgevolgd, op meerdere balkons hing vandaag de was te drogen.

advertentie
advertentie