Na het ophangen van de klok wordt het afdak op klokkenstoel geplaatst
Na het ophangen van de klok wordt het afdak op klokkenstoel geplaatst Hannie Visser-Kieboom

Eeuwenoude klok luidt nu Buiten de Waterpoort

4 november 2020 om 17:34 Overig

Klokslag half twaalf luidt de noodklok ⁦@StadGorinchem⁩ pic.twitter.com/l2GLfwU0dF

GORINCHEM De eeuwenoude noodklok uit 1581 is deze ochtend in de klokkenstoel geplaatst Buiten de Waterpoort. Dit onder toeziend oog van het nodige publiek, ook leerlingen van het Omniacollege waren aanwezig bij het plaatsen van de klok.

De klokkenstoel werd gebouwd op het Omniacollege onder leiding van teamleider Caspar Valen, enkele van zijn leerlingen mochten meebouwen aan de klokkenstoel. Directeur Marieke van den Berg is woensdagmorgen een van de toeschouwers tijdens het plaatsen van de klok en het dakje. "Dit was voor onze school zo'n leuk project. De leerlingen die hebben meegewerkt zijn van school af, maar we hebben nu de leerlingen meegenomen die deze vakopleiding hebben gekozen".

Buiten de Waterpoort wordt eerst de klok in de stoel gehangen, deze werd vorige week al geplaatst. Als de klok eenmaal hangt mag restauratiedeskundige Bernard Siera hem als eerstelaten luiden. Na de klok moet het dak met de leien worden geplaatst. Dat is een nauwkeurig werkje dat net iets meer tijd in beslag neemt dan gepland. Maar aan het begin van de middag is de klus geklaard. Er wordt nog gezocht naar een moment om het plaatsen van de klok een officieel tintje te geven. HIj zal in elk geval gebruikt gaan worden tijdens de Dodenherdenking op 4 mei.

advertentie
advertentie