Wethouder Joost van der Geest opende de bewaakte fietsenstalling in de Kruisstraat
Wethouder Joost van der Geest opende de bewaakte fietsenstalling in de Kruisstraat foto: GP-buro

Bewaakte fietsenstalling blijft toch langer open

14 november 2020 om 15:20 Overig

GORINCHEM – De bewaakte fietsenstalling in de Kruisstraat blijft ook na 1 januari 2021 open. Groen Links raadslid Rutger van Breemen vond het onbegrijpelijk dat de gemeente voornemens was deze te sluiten alvorens een alternatief te openen.

,,Tijdens de pilot is gebleken dat er veel behoefte is aan een bewaakte fietsenstalling. Naast dat dit voor veel mensen een veilige en droge fietsenstalling is, draagt hij ook bij aan ander doelstellingen: duurzaamheid, bevorderen van gezondheid, verminderen van parkeerdruk en aantrekkelijk maken van het winkelgebied”, zo stelde Van Breemen tijdens de begrotingsbehandeling. Ondanks de geslaagde pilot besloot de gemeente de fietsenstalling alleen nog op zaterdag open te houden. Eind 2020 zou deze helemaal sluiten en pas weer terugkeren als de gemeente een nieuwe locatie heeft gevonden. Onbegrijpelijk volgens Van Breemen, hij wil mensen blijvend stimuleren met de fiets naar de stad te komen. Ook openstelling op zaterdag alleen leidt tot het winkelen op piekuren zoals de zaterdagmiddagen. ,,We moeten mensen overhalen anders te kiezen, en het hun dus zo makkelijk mogelijk maken. Daarom zou de fietsenstalling ruimer geopend moeten zijn”.

Wethouder Joost van der Geest stelde dat de beperktere openingstijden zijn te wijten aan de inzet van twee BOA’s. Zij waren elders nodig en zo bleef er geen geld meer over om hen in te zetten bij de bewaakte fietsenstalling. Toch stond hij open voor de kritiek van Groen Links. ,,We werken aan een structurele oplossing voor de fietsenstalling en zullen de zaterdagopenstelling verlengen tot die gevonden is”. Van Breemen was content met die toezegging, maar blijft wel pleiten voor een ruimere openstelling.

advertentie
advertentie