Gorinchem stelt een app beschikbaar voor het melden van vuurwerkoverlast
Gorinchem stelt een app beschikbaar voor het melden van vuurwerkoverlast BDU Media

Vuurwerkoverlast in Gorinchem melden via app

26 november 2020 om 20:31 Overig

GORINCHEM De gemeente Gorinchem biedt de mogelijkheid om vuurwerkoverlast te melden in een app. Sinds de afkondiging van het landelijke vuurwerkverbod is in de stad al een toename van vuurwerk waar te nemen, zo stelde burgemeester Reinie Melissant-Brienen tijdens de raadsvergadering.

Er is nu een app waarmee inwoners met hun smartphone vuurwerkoverlast en ook eventueel vuurwerkschades kunnen melden. De gratis app, Mobile alert (van Intergraph Corporation) is te vinden in de Appstore en Google Play. Op de app wordt aangegeven op welke locatie iemand vuurwerk hoort. Bij de melding kan een foto en een berichtje meegestuurd worden. De melding gaat direct naar de gemeente. Is er acuut (levens)gevaar? Of moet er direct actie genomen moet worden door bijvoorbeeld de politie? Bel dan 112.

 

Alle meldingen komen binnen bij de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeente. Zij brengen de meldingen in kaart. Hierdoor komen de overlastgebieden duidelijk in beeld en kunnen we sneller en gerichter optreden. Op basis van de gegevens pakken we de overlast aan. Bijvoorbeeld door de overlastplekken vaker te bezoeken. Alleen als het werk van de boa’s het toelaat, gaan zij direct op een melding af. Als de boa’s iemand aantreffen met vuurwerk, kunnen zij hiervoor een boete opleggen. De verzamelde informatie wordt ook gedeeld met de politie.

Opslag of handel in illegaal vuurwerk is gevaarlijk. Bel bij een vermoeden de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Meer weten over het vuurwerkverbod? Ga dan naar de website van de Rijksoverheid.

advertentie
advertentie