CrossFit is gevestigd aan de Schelluinsevliet op de begane grond van een appartementencomplex
CrossFit is gevestigd aan de Schelluinsevliet op de begane grond van een appartementencomplex Kevin de Bruin

Nog geen omgevingsvergunning voor CrossFit

3 december 2020 om 08:45 Overig

GORINCHEM Gorcum Actief wil dat de gemeente op zoek gaat naar een andere locatie voor de boksschool Crossfit aan de Schelluinsevliet. Raadslid Everdien Hamann oppert zelf als alternatief buurthuis de Haarhorst dat door de aangekondigde stop van Poppodium Gorinchem straks leeg komt.

Hamann stelde in de raadsvergadering van 12 oktober al vragen over de overlast van Crossfit, ze kreeg toen van wethouder Dick van Zanten de toezegging dat 10 november een besluit genomen zou worden over de omgevingsvergunning. Volgens het huidige bestemmingsplan is in de winkelstrip ‘de Plint’ geen plaats voor een sportschool kaliber Zwarte Sport. Volgens Gorcum Actief is de sportschool al twee jaar illegaal gevestigd aan de Schelluinse vliet.

Na klachten van bewoners van de boven gelegen appartementen zorgt het vallen van gewichten en kogels op de grond trillingen. Bureau Cauberg Huygen heeft hier onderzoek naar gedaan in opdracht van verhuurder Poort6. In het rapport wordt geconcludeerd van de trillingen de gestelde streefwaarden overschrijden, valmatten kunnen deze verminderen, mits voldoende afstand wordt gehouden van de kolommen onder de woningen. Gorcum Actief denkt dat dit onmogelijk is vanwege de te kleine ruimte. Ze wijst het college ook nog op de bezwaren van alle 35 bewoners van het appartementencomplex, dat voornamelijk door senioren wordt bewoond. ,,Het gebouw aan de Schelluinsevliet is in de jaren zestig gebouwd. Het is te verwachten dat ook na aanschaf van valmatten de klachten van de bovenburen blijven bestaan omdat men onvoldoende afstand van de bouwkolommen kan houden”, zo schrijft Gorcum Actief aan het college. Crossfit heeft 160 leden en sport ook met groepen buiten in de omgeving van de Schelluinsevliet. Ook bewoners van de woonarken in het Kanaal van Steenenhoek klagen over geluidsoverlast, volgens Gorcum Actief.

In een raadsinformatiebrief liet het college eerder weten dat de datum van 10 november niet haalbaar bleek, deze is nu verschoven naar 12 januari 2021. De ontwerp omgevingsvergunning moet daarvoor reeds ter inzage zijn gelegd, bezwaar maken kan dan tot uiterlijk 17 december.

advertentie
advertentie