Optreden van St. Louis Slim in PoGo annex Haarhorst
Optreden van St. Louis Slim in PoGo annex Haarhorst Hetty van Wijk

Toekomst Haarhorst onzeker na stoppen van PoGo

27 november 2020 om 08:56 Muziek

GORINCHEM Nu Poppodium Gorcum (PoGo) heeft besloten te stoppen, is ook de toekomst van buurthuis de Haarhorst onzeker geworden. Groen Links raadslid Rutger van Breemen vroeg donderdagavond aan het college of zij het buurthuis wil behouden.

Rutger van Breemen sprak tijdens de raadsvergadering over een verschraling van het culturele aanbod in de stad door het stoppen van PoGo. Maandagmorgen kondigde het poppodium aan niet meer open te gaan na de tweede lockdown dit jaar. In het voorjaar werd al bekend dat PoGo na mei 2021 geen subsidie meer ontvangt van de gemeente. ,,Wat is de visie van het college op de verschraling en gaat u het buurthuis behouden?”, zo wilden Van Breemen weten.

Wethouder Ro van Doesburg liet weten belang te hechten aan de popcultuur in de stad en verwees nog naar een boek over de pophistorie uit 2008. ,,In het college gaan we kijken naar behoud van die popfunctie. De Haarhorst ligt aan de rand van de Haarwijk, op het terrein achter het buurthuis wilden we meer mogelijkheden bieden voor buitensport activiteiten. Dan is het beter als het buurthuis open blijft, wel zijn veel activiteiten inmiddels verhuist naar de Rozenobel. We gaan eerst nader onderzoek doen naar de toekomst van de Haarhorst”.

advertentie
advertentie