Lars Mak speelt Hugo de Groot in de exclusieve musical over zijn leven
Lars Mak speelt Hugo de Groot in de exclusieve musical over zijn leven Helene Ouwerkerk

Exclusieve musical over Hugo de Groot

19 januari 2021 om 08:03 Overig

GORINCHEM Musicalacteur Lars Mak speelt de hoofdrol in een exclusieve musical  oer het leven van Hugo de Groot. Twee weken lang kruipt hij de huid van deze 17e eeuwse schrijver. 

VRIJHEID Hugo de Groot is bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn ontsnapping in een boekenkist uit Slot Loevestein. Dit jaar is het precies 400 jaar geleden dat hij zijn vrijheid terugkreeg in Gorinchem. Goedemorgen Theaterproducties heeft een speciale musical gemaakt over Hugo de Groot. Een musical die echter meer vertelt dan alleen het verhaal over de beroemde boekenkist. Het is een verhaal over vrijheid, verdraagzaamheid en luisteren naar anderen. Thema’s waarmee Hugo de Groot zich bezig hield en die anno 2021 actueler zijn dan ooit. 

BOEKENKIST Lars Mak heeft al veel met producent en schrijver Fons van Rongen over Hugo de Groot gesproken. ,,Ik vind het vooral heel bijzonder dat we in deze voorstelling meer vertellen dan alleen dat verhaal over die ontsnapping in de boekenkist die iedereen uit de geschiedenis kent. We duiken dieper in de heroïsche persoon die Hugo de Groot was. We laten zien wat zijn ambities en innerlijke conflicten zijn. Het is een voorstelling die de boekenkist ontstijgt en daarom zal er ook geen kist op het toneel staan”, zo vertelt hij. 

OPTIMISTISCH De musical Hugo de Groot is een vrij exclusieve voorstelling want de musical is alleen van 11 tot en met 22 maart te zien in de Nieuwe Doelen in Gorinchem. ,,Ik vind het erg leuk om er even een paar weken vol tegenaan te gaan en wat neer te zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het heel gaaf wordt. We hebben een kleine club getalenteerde acteurs zoals Joost Claes en Zoï Duister”, zegt Lars. ,,Die exclusiviteit maakt het project extra bijzonder. Natuurlijk speelt corona een rol. Toch is Lars optimistisch. ,,Ik geloof dat we in maart echt wel weer wat meer kunnen. Ik ben in het theater in Gorinchem geweest en daar zijn ze sowieso heel creatief geweest door in de zaal alle stoelen te verwijderen en banken en fauteuils op 1,5 meter neer te zetten”, vertelt hij. 

Kaarten voor de musical zijn te boeken via www.goedemorgentheaterproducties.nl.

advertentie
advertentie