De besmeuren van de etalage van het pand werd dinsdagmorgen ontdekt
De besmeuren van de etalage van het pand werd dinsdagmorgen ontdekt COC Rotterdam

Pand COC werkgroep Gorinchem besmeurd

14 april 2021 om 09:53 Overig

GORINCHEM Het pand van de werkgroep Regio Gorinchem aan de Gasthuisstraat van COC Rotterdam is de afgelopen dagen besmeurd. De toedracht is nog onduidelijk.

,,Het lijkt er op dat mensen aanstoot nemen aan de regenboogvlag en de regenbooggemeenschap, zo schrijft voorzitter Arjan Beune van COC Rotterdam op de website van het COC. ,,Dat sterkt ons in de overtuiging dat er ook in Gorinchem nog veel werk te verzetten is voor een diverse en inclusieve gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn. Daar gaan we op volle kracht mee door. We willen dat de politie de toedracht van dit voorval grondig uitzoekt.”

GETUIGEN Op het raam van de Gorinchemse werkgroep van COC Rotterdam werd dinsdagochtend een grote vlek ontdekt. In de etalage van het pand stonden tal van regenboogvlaggen en andere regenboogmaterialen. Ook hing er een poster van COC Rotterdam. COC Rotterdam gaat aangifte doen van het voorval. De COC werkgroep regio Gorinchem houdt woensdag, vrijdag en zaterdag spreekuur in het pand. COC Rotterdam roept getuigen van het besmeuren van het raam op om contact op te nemen: maarten@COCRotterdam.nl

Op 27 maart verscheen in NRC Handelsblad een artikel over oud-leerlingen van de reformatorische Gomarus Scholengemeenschap over hun coming-out op de school. Inmiddels heeft de Onderwijsinspectie een onderzoek ingesteld naar de school. Dondedag 15 april spreekt de raad over de school.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie