Aanleg van een sedum groen dak
Aanleg van een sedum groen dak Maurice Herkrath

Groene daken actie van Corazon voor het vergroenen van Gorinchem

5 augustus 2021 om 08:06 Overig Duurzaam Gorinchem

GORINCHEM Hittegolven en wateroverlast... haast iedereen heeft er de laatste jaren wel mee te maken gehad. Wilt u meehelpen klimaatverandering tegen te gaan en de gevolgen ervan op te vangen? Doe mee met de Groene daken actie van Stichting Corazon om zo het verschil te maken. 

Groene daken zorgen voor verkoeling van de omgeving, nemen CO2 op, zuiveren de lucht van fijnstof deeltjes, zorgen voor minder wateroverlast, werken isolerend en leveren een grotere biodiversiteit. Groene daken zijn dus een goede maatregel tegen klimaatverandering en zorgen voor een betere leefomgeving. Inmiddels zijn al enkele honderden vierkante meters gerealiseerd. De actie loopt tot oktober 2021. Het streven is 1 hectare groen dak erbij in 2021. 

Meedoen kan door de benodigde vierkante meters via Corazonshop.nu te reserveren. Vervolgens ontvang je een compleet doe-het-zelf pakket (beschermdoek, lege sedumcassettes, substraat, acht soorten sedumstek en een korte handleiding) waarmee jezelf het groen dak kunt aanleggen. De prijs is door de gezamenlijke inkoop zeer aantrekkelijk, zodat velen kunnen meedoen. Daarnaast is het mogelijk een subsidie aan te vragen bij de gemeente Gorinchem. Deze bedraagt maximaal 25 euro per m2. Totaal beschikbaar is 1 hectare, op=op. Doe mee en maak samen met vele anderen dorpen, steden en bedrijfsterreinen groener en gezonder!

Stichting Corazon, non-profit organisatie voor een beter klimaat, wil met speciale acties de verduurzaming versnellen. Meer informatie over deze actie en Stichting Corazon vind u op de website Corazon.nu

advertentie
advertentie