K. de Pater

Waterpolodames De Linge/PCG blijven winnen; heren pakken 6 punten in dubbel weekend

4 april 2022 om 14:33 Overig

GORINCHEM Dames 1 van De Linge/PCG speelde zaterdag thuis in Gorinchem tegen het eerste damesteam van Livo uit Aalten. Net als afgelopen zaterdag waren beide teams aan elkaar gewaagd.

In de eerste periode kwamen de dames na 1,5 minuut al snel op een achterstand en moesten ze er hard aan trekken om niet verder achter te komen. Lisanne Plenter maakte na bijna 5 minuten de gelijkmaker, maar de tegenstander maakte voor het einde van de eerste periode 2 doelpunten waardoor de stand na de eerste periode 1-3 was.

De dames moesten aan de bak en Lupi Lopez Caridad maakte na een halve minuut in de tweede periode de 2-3. De tegenstander had er echter ook zin in en al vrij snel werd het 2-4. Een spannende periode met uitsluitingen aan beide kanten volgde. Lupi Lopez Caridad maakte 3-4, Kimberley de Pater 4-5 en uiteindelijk eindigde de periode met nog een doelpunt van Lupi Lopez Caridad en de stand 5-5.

Net als vorige week maakte de thuisploeg er voor zichzelf en voor het publiek een spannende wedstrijd van. Goed keeperswerk van de 17-jarige Lisa Schep en 2 doelpunten van De Linge/PCG zorgden voor de 7-6 voorsprong aan het einde van de derde periode.

In de vierde periode kreeg Livo het wat moeilijker en scoort Lupi Lopez Caridad de 8-6. Helaas werd het doelpunt van Antoinique de Joode afgekeurd, dat had de dames wat meer marge gegeven. De tegenstander probeerde weer bij te komen, maar uiteindelijk wist Merel van der Veen in de laatste minuut nog te scoren en wonnen de dames met 9-6.
Doelpuntenmakers: Lupi Lopez Caridad 6 x, Kimberly de Pater, Lisanne Plenter en Merel van der Veen 1.

MANNEN PAKKEN 6 PUNTEN De waterpoloheren van De Linge/PCG hadden een dubbel weekend waarin zaterdag thuis tegen BZ&PC uit Bodegraven gespeeld werd en zondag uit in Oldenzaal tegen OZ&PC. Beide wedstrijden brachten spanning en sensatie waarbij tot in de laatste seconden gestreden moest worden om de 3 punten te verzilveren.

De wedstrijd zaterdag golfde op en neer waarbij beiden ploegen om en om de voorsprong pakten. Beide ploegen creëerde veel kansen waarbij het vooral de gebroeders Visser, Oscar en Victor, de bal in de touwen schoten. Met 43 seconden op de klok leken de punten in Gorinchem te blijven tot dat Bodegraven 4 seconden voor tijd de gelijkmaker maakten. De stand was op dat moment 11-11. Robin Wijgers, coach van de Linge/PCG, nam een time out om met een laatste aanval mogelijk de punten te behouden. Het was Oscar Visser die met een waanzinnig schot scoorde en het Caribabad deed opleven: 12-11. .

Doelpunten: Victor Visser 5, Oscar Visser 4, Lennart van Wieren, Rimmer Genee en Nick van den Heuvel allen 1.

Na een lange autorit richting het oosten van Nederland moesten de mannen het een dag later opnemen tegen de nummer 8 van de eerste klasse. Op papier een ‘eenvoudig’ duel bleek een zwaar fysieke wedstrijd te worden waar er gevochten moest worden voor elke goal. De Linge/PCG kwam in het derde part op een 6-10-voorsprong met mooie goals van Lennart van Wieren en Oscar Visser. De mannen van Oldenzaal met het publiek erachter knokten zich goal voor goal terug. De Linge/PCG probeerde de tijd uit te spelen en de bal in de ploeg te houden. Door het hoge tempo van de wedstrijd vielen er in het laatste part 2 rode kaarten. Met 12-13 op de klok in het voordeel van PCG, had Oldenzaal nog één kans om de gelijkmaker te maken. Sjoerd den Breejen, die goede wedstrijden keepte, zag tot zijn opluchting het laatste schot op de paal botsen.
Doelpunten: Oscar Visser 5, Tjerk Noorduyn, Victor Visser en Nick van den Heuvel 2, Lennart van Wieren en Ruben den Ouden 1