VVV Mooi Gorinchem is nu gevestigd op de Groenmarkt
VVV Mooi Gorinchem is nu gevestigd op de Groenmarkt foto: GP-buro

Plannen voor verhuizing van VVV naar Gorcums Museum

4 juni 2022 om 13:45 Overig

GORINCHEM Het VVV kantoor op de Groenmarkt gaat verhuizen naar het Gorcums Museum. Of dat dit jaar nog gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Met de verhuizing wordt ook gewerkt aan meer samenwerking tussen de Stichting Gorinchem Citymarketing en het Gorcums museum.

De gemeente Gorinchem is al een jaar lang in gesprek met Gorinchem Citymarketing over de doorontwikkeling van de organisatie. Een jaar geleden liet Gorinchem Citymarketing de gemeente zelf weten dat zij zichzelf niet als de juiste partij ziet om de verdere ontwikkeling van het toeristische promotie van Gorinchem uit te voeren. De stichting vindt de rollen en taken van aansturing en uitvoering teveel door elkaar lopen. De uitvoering van de citymarketing ligt bij Mooi Gorinchem, dat afgelopen jaar onder andere de succesvolle campagne voor de verkiezing tot ‘mooiste vestingstad’ van Nederland begeleidde. Het bestuur is nog steeds actief en dat wil ze blijven tot de nieuwe organisatie gereed is. De gemeente wil over de nieuwe organisatie die de citymarketing gaat uitvoeren komend najaar een besluit nemen. Verhuizing van de VVV naar het museum vormt daar onderdeel van.

RIVIERCRUISES Na twee magere jaren vanwege corona zit het toerisme in Gorinchem weer in de lift. Zo startte het nieuwe toeristische seizoen met de TV uitzending ‘Hier zijn de Van Rossems’, het vormde tevens de start van een landelijke publiekscampagne op radio en TV.  Ook werkt de gemeente aan plannen om de economische spin-off van de riviercruises voor de stad te vergroten.

BESTUUR Januari van dit jaar ging Edith van Duijn aan de slag als nieuwe voorzitter van de stichting Gorinchem Citymarketing. Ze liet toen weten dat ze Gorinchem nog meer wil laten profiteren van de titel ‘mooiste vestingstad’. Het bestuur van Gorinchem Citymarketing bestaat uit vijf vertegenwoordigers van stichting Binnenstadsmanagement, Hartje Gorkum en Horeca Gorinchem. Ook bedrijven buiten de vesting worden in het bestuur vertegenwoordigd.

advertentie
advertentie