Het Caribabad krijgt een fors hogere energierekening
Het Caribabad krijgt een fors hogere energierekening Mirjam de Swart

Zorgen om huurverhoging en hogere energiekosten

Overig

[GORINCHEM] Raadsfracties maken zich zorgen over huurverhogingen van gemeenteliljke accommodaties volgens de inflatie index van 9.7 procent. Ook de hogere energielasten leiden donderdag tot vragen van Everdien Hamann (Gorcum Actief)  Ze had gehoord dat het Caribabad tot wel een miljoen euro extra kwijt is aan de energierekening.

Wethouder Dick van Zanten liet weten dat de gemeente in gesprek is over de meerkosten voor het Caribabac, hij sprak over tonnen. ..We zijn in gesprek over de impact van de hogere energiekosten op de exploitatie, maar het is nog te vroeg om concrete bedragen te noemen. Wij zijn zeker bezorgd, het gaat om een grote energiegebruiker in de stad.” Voor de eigen gemeentelijke gebouwen verwacht Van Zanten dat de rekening op energie zo’n 125.000 euro duurder uitvalt. Wel liet hij weten nog geen totaal overzicht te hebben. Op 18 september spreekt de gemeenteraad over gestegen bouw- en energiekosten.

BUURTHUIZEN Vragen gelijke strekking kwamen van D66’er Ilhan Tekir, als per 1 juli huren door de prijsindexatie met 9.7 procent moeten stijgen. Hij wilde ook weten of de subsidie dan met een zelfde bedrag omhoog gaat. Als voorbeeld noemde hij de hogere huur voor buurthuizen. Wethouder Dick van Zanten liet weten dat de huurverhogingen wel doorgevoerd worden en sprak over ondernemersrisico’s. ,,Dit treft iedereen en we moeten dit allemaal zelf tackelen”.  Gorinchem heeft volgens Van Zanten overigens maar een beperkt aantal huurders, omdat ze in het verleden veel commercieel vastgoed heeft verkocht. D66 overweegt een motie in te dienen over de hogere huren bij behandeling van de Perspectiefnota op 5 juli. 

advertentie
advertentie