Burgemeester Reinie Melissant reikte Dick van Zanten de schouderklop uit
Burgemeester Reinie Melissant reikte Dick van Zanten de schouderklop uit Gemeente Gorinchem

Wanneer krijgt vrouw een ‘Schouderklop’ in Gorinchem?

15 juli 2022 om 12:13 Overig

GORINCHEM  Tijdens zijn afscheid kreeg Dick van Zanten de vijftiende zilveren Schouderklop uitgereikt voor zijn verdiensten voor de stad. Wie de veertien namen van de eerdere gedecoreerden bekijkt, slaat de schrik om het hart. Nog nooit kreeg een vrouw deze uitzonderlijke blijk van waardering van de gemeente Gorinchem. Wonen er in Gorinchem geen vrouwen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad?

Rien Stolk, Nico Schouten, Rein Jens, Martin Veen, Roy Grunewald, Bert van Meeteren, Jaap den Ouden, Pim van Mourik, Frank Duynhouwer, Jack Oostrum, Bert van ‘t Land, Bert Biemans, Johan den Hartog, Albert Sterk en Dick van Zanten kregen allen eerder de Schouderklop uitgereikt voor hun verdiensten voor de stad. De Schouderklop wordt uitgereikt sinds 1998. Het eerste exemplaar ging naar oud-wethouder Rien Stolk vanwege het binnenhalen van de titel Gorinchem Cultuurstad. Dick van Zanten is de 15e Gorcumer aan wie de Schouderklop is uitgereikt. 

De Schouderklop wordt slechts in zeer bijzondere gevallen toegekend. Het is een “blijk van grote waardering en erkentelijkheid aan hen die zich voor de gemeente Gorinchem in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt. En als onderscheiding aan inwoners van de stad die door hun grote en algemeen erkende verdiensten op enigerlei gebied zich die toekenning waardig hebben gemaakt.”

advertentie
advertentie