Uitkijkpost nabij de Woelse waard in Gorinchem
Uitkijkpost nabij de Woelse waard in Gorinchem Hannie Visser-Kieboom

Archeologisch onderzoek op kasteelterrein van de Heren van Arkel

17 maart 2023 om 14:49 Overig

GORINCHEM Voor de uitvoering van de dijkversterking tussen Gorinchem en Waardenburg is gestart met archeologisch onderzoek. Het gaat om een archeologisch zeer waardevol terrein: het kasteelterrein van de Heren van Arkel. De kans is groot dat tijdens het werk delen van het kasteel worden gevonden. 

Het archeologisch onderzoek wordt voorafgaand en tijdens de dijkversterkingswerkzaamheden uitgevoerd. Op de Dalemweg tussen de Vestingweg en de vestingmuur van Gorinchem wordt in april een damwand aangebracht. Tevens wordt het oude Ravelijn in ere hersteld. De toegangsweg naar de Gorinchemse binnenstad is hierdoor geruime tijd afgesloten. Ook op het traject tussen Dalen en Vuren worden damwanden aangebracht, daarna wordt zowel binnendijks als buitendijks grond aangebracht. 

In de Woelse Waard start eind deze maand de aanleg van de buitendijkse versterking langs de Merwededijk tussen Gorinchem en Dalem. De weg is afgesloten voor doorgaand verkeer. Vanaf augustus wordt het grondwerk binnendijks uitgevoerd en daarna gaat het graafwerk in de Woelse Waard verder. Bij Fort Vuren is de buitendijkse parkeerplaats aan de Waal weer open, ook de watertaxi kan daar weer afmeren. Op het Heuffterrein in Vuren en het omliggende gebied wordt een nieuwe dijk aangelegd en de oude afgegraven. In voorbereiding hierop worden bomen gekapt en kabels & leidingen verlegd. Vanaf april wordt de nieuwe grond aangevoerd

Bord met informatie over dijkversterking in Dalem
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie