De Ronde Tafel 63 houdt een wijn- en vleesactie voor het goede doel
De Ronde Tafel 63 houdt een wijn- en vleesactie voor het goede doel Aangeleverd

De Ronde Tafel63 in Gorinchem houdt wijn- en vleesactie voor het goede doel

15 juni 2023 om 14:02 Overig

GORINCHEM De Ronde Tafel 63 houdt deze maand een wijn- en vleesactie voor het goede doel. De wijnactie wordt ieder voor- en najaar gehouden. In de corona tijd combineerde De Ronde Tafel 63 de wijnactie met de verkoop van vleespakket, wegens succes wordt de actie nu herhaald. Gemiddeld levert de actie zo’n vijfduizend euro op voor het Tafelfonds. Naast de wijnactie verzorgden ze in coronatijd ook de lichtjesactie voor het Beatrixziekenhuis. 

De Ronde Tafel is een serviceclub bestaande uit ongeveer 20 heren, in de leeftijd van 30 tot 40 jaar. Door lokale serviceprojecten actief en op eigen wijze te steunen geven zij invulling aan het service element van de Ronde Tafel. ,,Als je veertig jaar wordt, neem je afscheid van ons. Dat doen we om vooral jongeren te betrekken bij de maatschappelijke doelen die we nastreven”, zo legt Ruud van Sloten van de Ronde Tafel 63 in Gorinchem uit.  In de voorbije jaren steunden ze al heel wat goede doelen, zoals het zomerfeest en het jaarlijkse timmerdorp.  Afgelopen jaar leverde ze ook een financiële bijdrage voor de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne. ,,Maar we hebben dit jaar ook voor een nieuw pak voor sinterklaas met een nieuwe baard gezorgd, dan kijk je toch ineens heel anders naar zo’n intocht”, zo vertelt Van Sloten lachend. Andere goede doelen zijn het Hospice in Gorinchem, het dierenasiel, stichting Leergeld en het Natuurcentrum. 

De combinatie van vlees- en wijnpakketten is ideaal voor een zomerse avond, bij een lekker stuk vlees hoort een goed glas wijn. Het gaat om zorgvuldig geselecteerd vlees zoals rib-eye, entrecote, ossenhaas en meer. De kwaliteitswijnen komen zoals altijd van wijnhandel van Ouwerkerk in Arkel. Alle opbrengsten komen ten goede aan het Tafelfonds, waaruit de bijdragen aan goede doelen worden bekostigd. Alle producten worden na bestelling via de website van de Ronde Tafel 63 persoonlijk thuisbezorgd op zaterdag 24 juni tussen 09.00-12.00 uur. 

advertentie
advertentie