Afbeelding
Foto PxHere

Dit is wat jij moet weten over de Bitcoin halving van 2024

13 februari 2024 om 15:20 Partnercontent

De Bitcoin halving van 2024 staat op het punt om plaats te vinden. Dus ben jij actief in de wereld van crypto, dan is het belangrijk dat je ook weet wat dit is, waarom het gebeurt en wat het effect eventueel is op de koers van de Bitcoin en andere cryptomunten die er op de markt zijn. In dit artikel nemen we je daarom stap voor stap mee, zodat jij precies weet wat je te wachten staat. Waar de een zegt dat dit ontzettend positief is voor de markt, is niet iedereen het hierover eens. Daarom willen wij ook graag van jou weten hoe jij hierover denkt nadat je onze bevindingen rustig hebt doorgelezen.

Wat is een Bitcoin halving?

Een Bitcoin halving is een geplande gebeurtenis die plaatsvindt om de vier jaar, waarbij de beloning voor het delven van nieuwe Bitcoins wordt gehalveerd. Dit betekent dat miners twee keer zo hard moeten werken om dezelfde hoeveelheid Bitcoins te verdienen. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit voor de particuliere miners met een beperkte capaciteit op de zolderkamer, een stuk minder aantrekkelijk gaat worden. Zo heb je namelijk een keer zoveel stroom nodig voor dezelfde hoeveelheid als voorheen. Dus ook de Bitcoin Halving 2024 betekent dat de computers weer een keer zoveel rekenkracht nodig hebben, waardoor het dus wederom minder aantrekkelijk wordt om de miners aan het werk te zetten, mits de koers natuurlijk stijgt.

Waarom vindt de Bitcoin halving plaats?

De Bitcoin halving vindt plaats als onderdeel van het protocol van Bitcoin om schaarste te creëren. Door de beloning voor het delven van nieuwe Bitcoins te halveren, wordt het aanbod beperkt en wordt er gezorgd voor een langdurige en duurzame groei van de cryptocurrency. Aangezien we inmiddels zo op 90 procent van het maximaal aantal beschikbare bitcoins zitten, is het dus logisch dat deze halving steeds vaker plaats zal gaan vinden.

Wat is de invloed van de Bitcoin halving?

De Bitcoin halving heeft verschillende effecten op de markt. Ten eerste kan het leiden tot schommelingen in de prijs van Bitcoin. Historisch gezien heeft de halving geleid tot een stijgende prijs, omdat de beschikbaarheid van nieuwe Bitcoins afneemt. Dit kan investeerders aantrekken die hopen op prijsstijgingen. Daarnaast kan de halving ook invloed hebben op het delven van Bitcoins. Mijnwerkers moeten nu meer middelen inzetten om dezelfde beloningen te verdienen. Dit kan ertoe leiden dat sommige mijnwerkers besluiten om te stoppen of over te stappen naar andere cryptocurrencies.

Wat kunnen we verwachten van de Bitcoin halving van 2024?

Hoewel het moeilijk is om specifieke voorspellingen te doen, kunnen we kijken naar eerdere halvings om een idee te krijgen van wat er zou kunnen gebeuren. Bij de vorige halvings zagen we een geleidelijke stijging van de prijs van Bitcoin naarmate de schaarste toenam. Het is mogelijk dat we een vergelijkbaar patroon zullen zien bij de halving van 2024. Daarnaast kan de halving ook nieuwe interesse in Bitcoin aantrekken, zowel van investeerders als van mijnwerkers. Dit kan leiden tot een verdere groei van de cryptocurrency en mogelijk hogere prijzen. Kortom, reden genoeg dus om dit op de voet te blijven volgen.

advertentie
advertentie