Eugenia van Bon Scheidingsbegeleiding biedt een totaalpakket.
Eugenia van Bon Scheidingsbegeleiding biedt een totaalpakket. Eugenia van Bon
Advertorial

'Je hoeft het niet alleen te doen'

23 oktober 2019 om 17:31 Partnercontent

GORINCHEM Verreweg de meesten van ons hebben, van dichtbij of verder weg, wel eens iets met een scheiding te maken gehad. Dat dit vaak gedurende een lange periode een emotioneel en stressvol traject is, is meer regel dan uitzondering. Hulp van een scheidingsbegeleider kan dan ook heel waardevol zijn om tot een goede en geaccepteerde regeling te komen.

door Kees Osseweijer 

Eugenia van Bon, sinds kort inwoonster van Gorinchem, heeft al veel ervaring in dit vak en legt mij uit wat zij voor de mensen kan betekenen die deze weg opgaan. ,,Er zijn zo veel facetten waar men mee te maken krijgt en beslissingen die genomen moeten worden, dat het logisch is dat het voor partijen moeilijk is om het allemaal te overzien. Bovendien zegt het oude spreekwoord niet voor niets: scheiden doet lijden! Een scheiding is één van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven, vooral ook als er kinderen bij betrokken zijn. Ik kan daar bij helpen en ben in staat om het hele traject van A tot Z te begeleiden, waardoor alles in één hand gehouden kan worden."

Naast alle emoties krijgt men ook nog te maken met de zakelijke, financiële kant van een scheiding. Er is (vaak) het huis en de inboedel, de auto, wel of geen inkomen, hoe zit het met de alimentatie, waar heb je recht op en hoe moet dat dan geregeld worden? Redenen te over om een deskundige in te schakelen, die helpt bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant en, indien van toepassing, het ouderschapsplan. Eugenia, mediator en erkend adviseur voor financieel echtscheidingsadvies, is door haar achtergrond, opleiding en ervaring in staat om al deze facetten te combineren.

,,Graag wil ik benadrukken dat ik het belang van beiden wil behartigen en zeker zo belangrijk: dat van de kinderen. Uiteindelijk wil ik partijen begeleiden naar haalbare doelen zodat men, afzonderlijk van elkaar, weer verder kan met het leven. Dit kan en wil ik alleen doen door naast deskundig ook betrokken, onafhankelijk en integer te zijn. Dit klinkt misschien wel als iets vanzelfsprekends, zeker voor een MFN Registermediator, maar deze uitgangspunten houd ik scherp voor ogen en hierop mag en kan ik elk moment aangesproken worden. Een mediator is een vertrouwenspersoon, iemand waarbij je problemen, zowel emotionele als praktische, juridische en financiële, neer kunt leggen en in veiligheid kunt bespreken."

Overigens: veel problemen bij een scheiding kunnen voorkomen worden door zaken bij het aangaan van een verbintenis al goed te regelen. Afspraken vooraf voorkomen in de praktijk vaak ellende achteraf! Ook hiervoor kunnen (toekomstige) partners bij Eugenia terecht, evenals voor een herziening van bestaande afspraken. En komt men toch in de situatie dat de verbintenis verbroken moet worden, dan zijn ook eenzijdig advies en een 'second opinion' mogelijk. Het moge duidelijk zijn: Eugenia van Bon Scheidingsbegeleiding biedt een totaalpakket en een kennismaking is vrijblijvend en kosteloos mogelijk.

Voor contact of nadere informatie kunt u bellen naar telefoonnummer 06-26628726 en mailen naar eugeniavanbon@scheidingsbegeleiding.com. De website is te vinden onder https://scheidingsbegeleiding.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie