Afbeelding
Verlaag je stookkosten

Verlaag je stookkosten met deze handige tips

29 januari 2020 om 16:32 Partnercontent

Hoe fijn zou het zijn om iedere maand wat extra geld over te houden? Voor veel mensen is het mogelijk om te besparen op hun maandelijkse stookkosten. Door een aantal grote en kleine aanpassingen te maken, zit jij er warmpjes bij zonder volop te hoeven stoken.

Ga voor dubbel glas
Je ramen zijn een zwakke plek als het om isolatie gaat. Hebben de ramen in je woning allemaal nog enkel glas? Kies er dan voor om ieder raam te vervangen met hr++ glas. Dit dubbel glas bevat een gaslaagje dat extra isolerend werkt. Tijdens deze klus loont het meteen om ook je kozijnen op te knappen. Door de jaren heen trekken ze wat scheef, waardoor er kleine tochtgaatjes ontstaan. Vooral oude houten en metalen exemplaren isoleren minder goed. Ga voor kunststof wanneer je de koude lucht zo veel mogelijk uit je huis wilt houden.

Houd je radiatoren vrij
Je hoeft niet altijd flink te investeren om op je stookkosten te besparen. Soms zijn het de kleine zaken die het grootste verschil maken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je radiatoren zo veel mogelijk vrij zijn. Plaats geen grote meubelstukken voor de verwarming, zodat de warme lucht gemakkelijk kan ontsnappen. Wil je de hitte van de radiatoren optimaal benutten? Plak dan speciale radiatorfolie achter iedere verwarming. Zo trekt de hitte niet in je muren, maar weerkaatst de warme lucht richting je leefruimte.

Vervang je oude cv-ketel
Heb je nog een oude cv-ketel op je zolder hangen? Dan loont het misschien om deze te vervangen. Er zijn namelijk genoeg exemplaren verkrijgbaar die aanzienlijk zuiniger zijn. Een hr-ketel heeft minder energie nodig om voor dezelfde hoeveelheid warmte te zorgen. Het is even een investering, maar je hebt de kosten er na een aantal jaar weer uit. Je betaalt namelijk maandelijks minder energiekosten dankzij deze vernieuwde ketels.

Ga voor een slimme thermostaat
Het is natuurlijk zonde om te stoken wanneer je helemaal niet thuis bent. Wil je na een lange werkdag toch thuiskomen in een aangenaam warm huis? Koop dan een slimme thermostaat. Deze is vanaf een afstand te besturen en stelt je dus in staat om de verwarming aan te zetten zodra je naar huis reist. Daarnaast is het ook mogelijk om een vast programma in te stellen, zodat de verwarming altijd op de juiste tijden aan- of afslaat.

advertentie
advertentie