Afbeelding
Klaus Eppele - stock.adobe.com

Duitsland versoepelt coronamaatregelen - maar houdt slag om de arm

Partnercontent

Duitsland versoepelde per 15 juni de coronamaatregelen. Dit houdt in dat een zomervakantie in Duitsland weer mogelijk is. Deze versoepeling geldt voor alle EU-lidstaten, de Schengenlanden en het Verenigd Koninkrijk. Reizen naar deze landen is ook mogelijk, hoewel het maken van een reis naar Groot Britannië nog wel wordt afgeraden vanwege de twee verplichte weken quarantaine na aankomst in dit land.

Strenge regels

Per 6 april besloot de Duitse regering om strenge regels te handhaven om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan. Dit was noodzaak, omdat het virus behoorlijk om zich heen greep en er veel besmettingen waren. In- en uitreizen was vrijwel niet mogelijk. Auto’s werden bij de grens zeer streng gecontroleerd en mensen die zonder goede reden Duitsland in- of uit wilden reizen, werden bij de grens tegengehouden. In de periode dat Duitsland deze strenge regels hanteerde, golden voor inwoners van veel andere Europese landen vergelijkbare regels.

Versoepeling maatregelen

Hier komt dus een einde aan, want Duitsland versoepeld coronamaatregelen. Het land gaat weer open en het land verwelkomt onze eigen inwoners uit Nederland voor een zomervakantie. Wel moet er rekening gehouden worden met blijvende maatregelen om het coronavirus in te dammen. Zo moeten er in Duitsland in veel winkels en in het openbaar vervoer mondkapjes worden gedragen. Ook moet de 1,5 meter regel gehanteerd worden.

Regels Duitse deelstaten

In Duitsland hebben deelstaten het recht om zelf veel regels te bepalen. Bezoekers van die deelstaat dienen zich aan deze regels te houden. Controleer dus voordat je op vakantie gaat wat de regels van de deelstaat die jij bezoekt zijn. Bepaalde deelstaten hanteren strengere regels dan andere deelstaten, maar in alle gevallen geldt dat de regels lokaal gewijzigd kunnen worden mits het virus weer om zich heen begint te grijpen.

Overige regels voor een vakantie in Duitsland

Naast de coronamaatregelen, zijn er ook andere regels waar je rekening mee moet houden wanneer je op vakantie gaat naar Duitsland. Zo is het verplicht om bepaalde items, zoals bijvoorbeeld een gevarendriehoek en een groene kaart in Duitsland mee te nemen. Ook is het verplicht om een milieusticker voor Duitsland te kopen wanneer je van plan bent om Duitse steden te bezoeken. Zonder dit vignet heb je geen toegang tot Duitse steden. De verplichting van een milieusticker is ingevoerd om de luchtvervuiling in grote steden tegen te gaan. Auto’s die te vervuilend zijn, mogen de steden niet inrijden.

advertentie