Afbeelding
Foto: HiveBoxx – Unsplash

Verhuisbedrijf inschakelen? Hier moet je op letten!

9 september 2021 om 14:22 Partnercontent

Een verhuizing brengt een hoop geregel en stress met zich mee, met als gevolg dat je de dagen voor en na de verhuizing compleet gesloopt bent. Een verhuisbedrijf inschakelen kan daarom een goede reden zijn om wat werk uit handen te nemen. Maar hoe kies je nou een betrouwbaar én betaalbaar verhuisbedrijf uit? We vertellen je waar je op moet letten. 

Wanneer je op Google zoekt naar ‘verhuisbedrijf Gorinchem’, krijg je waslijsten aan verhuisbedrijven die je kunt inschakelen. Logischerwijs worden de bovenste resultaten als eerste aangeklikt, maar vergeet niet dat bedrijven grof geld betalen om bovenaan die lijst te komen staan. De bovenste is dus lang niet altijd de beste. Zowel qua prijs als kwaliteit loont het om je iets verder te verdiepen in betrouwbare verhuisbedrijven in Nederland. Let dan ook in ieder geval op de volgende 6 punten:  

1. Let op het keurmerk ‘erkende verhuizers’          

Of een bedrijf betrouwbaar is, dat is altijd moeilijk af te lezen aan de hand van een website of een telefoongesprek. Daar is vaak wel wat meer research voor nodig. Gelukkig bestaat er ook in de verhuisbranche een keurmerk die je hier meer zekerheid over geeft. Als het desbetreffende verhuisbedrijf een ‘erkende verhuizer’ is, dan kun je er van op aan gaan dat je te maken hebt met een betrouwbaar en professioneel bedrijf.  

2. Kies een verhuisbedrijf rondom Gorinchem          

Het is een stuk praktischer en meestal ook goedkoper om een verhuispartij uit je eigen regio te kiezen, simpelweg omdat je dan met minimale voorrijkosten en transportkosten te maken hebt. Oftewel: zoek naar een betrouwbaar verhuisbedrijf in Gorinchem. Verhuis je naar een plaats buiten Gorinchem, ook dan is het handig om alsnog een verhuisbedrijf in je (oude) regio te zoeken, omdat je voorrijkosten dan alsnog het laagst zijn.

3. Kijk verder dan de lovende recensies

Natuurlijk prijken er niet alleen mooie praatjes en plaatjes op de website, maar staan er ook allerlei lovende recensies op. Maar vergeet niet dat het bedrijf deze zorgvuldig uitpikt en alleen de mooie recensies op zijn website installeert. Daarom kun je maar beter niet volledig afgaan op deze recensies, maar ook de Google reviews nalezen en verschillende verhuisbedrijven met elkaar vergelijken op onafhankelijke sites zoals Trustpilot.

4. Meerdere offertes opvragen

Heb je een betrouwbaar bedrijf gevonden? Vraag dan ten eerste een offerte op voordat je ze daadwerkelijk inschakelt. En daarna? Nóg een offerte bij een vergelijkbaar bedrijf opvragen, en nog één elders, enzovoort. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijs voor jouw situatie en betaal je een realistische prijs.

5. Bespreek de aansprakelijkheid en verzekeringen          

Natuurlijk zijn de verhuizers van het bedrijf echt wel gewend voorzichtig om te gaan met je spullen, maar een ongeluk kun je nooit helemaal uitsluiten. In de meeste gevallen hebben de verhuisbedrijven hier een verzekering voor afgesloten, maar toch kan het geen kwaad dit te bespreken en wat hier de voorwaarden of uitzonderingen voor zijn.

6. Spreek af wat je zelf moet of kan regelen

Verhuisbedrijven kunnen werkelijk álles uit handen nemen, van inpakken tot uitstallen. Maar onthoud dat je daar dan ook wel de volle mep voor betaalt. Spreek daarom met het verhuisbedrijf af wat je wil uitbesteden en wat je zelf wil doen. Zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen of teleurstellingen te staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie