Afbeelding
Bordeaux

Al het moois van Frankrijk vind je in Bordeaux

15 september 2021 om 08:16 Partnercontent

Het vakantieseizoen is weer voorbij gevlogen, maar niet getreurd: de voorpret voor volgend jaar kan beginnen. De druilerige herfstmaanden zijn het uitgerekende moment om je alvast in te lezen op de vakantiebestemming van volgend jaar. In dit artikel zetten we een klassiek vakantieland in het zonnetje: Frankrijk. We zoomen in op Bordeaux, de hoofdstad van Nouvelle Aquitaine. In de regio is enorm veel te beleven. Benieuwd wat juist Bordeaux zo’n bijzondere vakantiebestemming maakt? Lees dan snel verder!

Een rijke geschiedenis

Bordeaux is een stad met een lange geschiedenis. Hij bestaat al sinds de 3e eeuw voor Christus als een nederzetting van de Kelten die toendertijd in het gebied woonden. Vervolgens werd de stad uitgebouwd door de Romeinen, de Franken en de Noormannen, en later door de Engelsen. De invloeden van deze verschillende culturen zijn in de stad nog goed te zien. Het wordt na Parijs ook wel de mooiste stad van Frankrijk genoemd. Er is genoeg te doen om er dagen in rond te brengen. Wil je Bordeaux echt goed verkennen, dan kun je een vakantiehuis in Frankrijk gebruiken als schitterende uitvalsbasis. Denk bijvoorbeeld aan Résidence Château de Salles, een vakantiepark dat net ten zuiden van deze stad ligt.

Top drie bezienswaardigheden in Bordeaux

De bijzondere havenstad kent veel verschillende monumenten en bezienswaardigheden die je bij een bezoek aan de regio niet kunt missen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Porte Cailhau: deze indrukwekkende stadspoort stamt uit de 15e eeuw na Christus en werd gebouwd door Karel VIII.         
  • Quartier St. Pierre: in deze wijk vind je schitterende pleinen waar je gezellig een terrasje kunt pakken of op het Place Saint Pierre de lokale markt kunt bezoeken.
  • De Citadel van Blaye: de Citadel is een fort dat in de 17e eeuw op een eiland werd gebouwd om de stad tegen aanvallen van buitenaf te beschermen. Tegenwoordig worden er dagelijks rondleidingen gegeven.

Bijkomen in een vakantievilla

In Bordeaux is enorm veel te zien en te beleven. Hierdoor doe je er goed aan een mooie vakantievilla in de regio uit te kiezen om te verblijven. Er zijn veel vakantieparken in Frankrijk, en dus ook in de regio van Bordeaux. Vanuit zo’n vakantiepark kun je niet alleen Bordeaux bezoeken, maar verken je met gemak ook de schitterende Provence en de Languedoc. Aan de Atlantische kust vind je de mooiste stranden en bekende badplaatsen zoals Bayonne en La Rochelle. Een vakantie naar die regio is er zonder twijfel eentje om naar uit te kijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie