Afbeelding
Foto door mohamed hassan form PxHere

Heb jij je auto voor je volgende vakantie al gehuurd?

24 juni 2021 om 07:43 Partnercontent

We kunnen weer op vakantie naar het buitenland en veel mensen kunnen niet wachten om te boeken. Als je een vliegvakantie boekt dan heb je natuurlijk het probleem dat je op je vakantiebestemming niet de beschikking hebt over een auto. Dat kan erg onhandig zijn, zeker als je van plan bent om veel van de omgeving te zien of als je bijvoorbeeld lekker wilt gaan shoppen in een naburige plaats. Dan kan een huurauto erg handig zijn. Die kun je regelen op het vliegveld als je aankomt, maar je kunt het ook al in orde maken voordat je vertrekt.

Huur je auto voordat je in het vliegtuig stapt

Als je je autohuur regelt voordat je naar je vakantiebestemming vertrekt dan scheelt dat veel tijd bij aankomst. En ook niet onbelangrijk: je kunt er veel geld mee besparen. Een auto huren via een platform dat meerdere aanbieders vergelijkt levert je vrijwel altijd geld op. Je kunt dan namelijk in één oogopslag zien waar de auto van jouw voorkeur het goedkoopst is of waar je de beste voorwaarden hebt. Je kunt de huur van de auto direct regelen. Bij aankomst laat je je huurbevestiging zien en je kunt de auto direct meenemen.

Voor autohuur heb je bijna altijd een creditcard nodig

Wil je een auto huren op je vakantieadres dan heb je daarvoor bijna altijd een creditcard nodig. Dit mag dan ook nog geen prepaid creditcard zijn waar je alleen betalingen mee kunt doen als er geld op staat. Veel verhuurbedrijven debiteren je card op het moment dat je de auto ophaalt met een borgsom. Deze krijg je terug als je de auto zonder schade weer inlevert. Op deze manier heeft het bedrijf de zekerheid dat eventuele kosten gedekt zijn. In sommige gevallen is het wel mogelijk om zonder creditcard een auto te huren, hiervoor moet je dan in de meeste gevallen persoonlijk contact opnemen met het verhuurbedrijf.

Een onbezorgde vakantie met een huurauto

Wanneer je met vakantie gaat en je wilt onbeperkte bewegingsvrijheid hebben dan is het verstandig om ter plaatse en auto te huren. Je kunt online een auto huren in Malaga, Sevilla, Barcelona en andere Spaanse steden. Maar ook in Zuid-Frankrijk of Italië kun je vanuit huis al je autohuur regelen. Als je aankomt op het vliegveld kun je je auto meteen meenemen om naar je hotel of appartement te rijden. Zo hoef je dus geen openbaar vervoer uit te zoeken of op een taxi te wachten.

Lees de voorwaarden als je een auto huurt in het buitenland

Wanneer je in het buitenland een auto huurt dan kunnen er andere regels en voorwaarden gelden. Zo is er vaak een minimumleeftijd, die kan 21 of 23 jaar zijn, soms ligt de leeftijdsgrens nog hoger. Ook kan het verhuurbedrijf voorwaarden stellen aan hoe lang de bestuurder al een rijbewijs heeft. Los daarvan is het belangrijk dat je de verkeersregels kent van het land waar je verblijft. Soms wijken deze af van wat in Nederland geldt en een bekeuring wil je natuurlijk niet oplopen in het buitenland, laat staan in de problemen komen met de politie. Let in dat kader ook specifiek op alcoholgebruik, de straffen en boetes hiervoor zijn vaak niet mals.

advertentie
advertentie