Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlanders durven weer een vakantie te boeken

19 januari 2022 om 13:45 Partnercontent

Het aantal Nederlandse huishoudens wat een reis naar het buitenland boekt voor de voorjaarsvakantie neemt toe. Reisbureaus merken dat het aantal boekingen groeit sinds de jaarwisseling. Opvallend is dat veel gezinnen minder bang zijn voor het coronavirus dan een jaar eerder, toen het aantal boekingen aanzienlijk lager lag. Het past bij het beeld wat men heeft van de nieuwe variant van het virus; deze is minder besmettelijk en lijkt daardoor minder risico’s met zich mee te brengen. Populaire bestemmingen voor de voorjaarsvakantie zijn onder meer Spanje en Portugal. Je vindt er verschillende leuke steden, ideaal voor een stedentrip van een midweek of een lang weekend.

In de meivakantie mogelijk naar de sneeuw 

Naast de boekingen die men voor de krokusvakantie doet, worden er ook voor de meivakantie van 2022 veel boekingen gedaan. Reisbureaus zien de aantallen gestaag groeien. Populair is een vakantie naar een wintersportgebied. Veel mensen kijken uit naar het moment, waarop zij weer op de piste staan! Het was het afgelopen jaar nauwelijks mogelijk in de vakantieperiodes. Houd er bij het boeken van een wintersportvakantie rekening mee, dat de pistes in veel landen al op 1 mei sluiten. Het maakt dat men niet de hele vakantie op de piste kan staan.

Verre reis boeken voor de meivakantie 

Niet alleen een wintersportvakantie is populair. Ook kiezen opvallend veel Nederlandse gezinnen voor een verre reis in de meivakantie. Met name de VS is hierbij populair, wat te verklaren valt door het feit dat de grenzen van het land het afgelopen jaar gesloten waren. Eind 2021 werden ze heropend voor de Europese toerist. Naast de Verenigde Staten is ook Australië een populaire verre bestemming. Dit land heeft haar grenzen nog niet heropend, wat het lastig maakt om voor dit jaar een vakantie naar Australië te plannen. Bij het boeken van een verre reis wordt sterk aangeraden de website van de Nederlandse overheid in de gaten te houden. Hier vind je het huidige reisadvies en de eisen waaraan moet worden voldaan voor vertrek en bij thuiskomst.

Nederlandse vakantieparken doen goede zaken

Waar een groot aantal gezinnen voor een vakantie in het buitenland kiest, geldt dat niet voor iedereen. Er zijn ook veel mensen die voor een vakantie op een Nederlands vakantiepark kiezen. Deze trend was ook de afgelopen kerstvakantie zichtbaar. Sommige vakantieparken maken zelfs melding van een hogere bezetting dan in de periode voorafgaand aan de pandemie. Het voordeel van een vakantie op een Nederlands park zit in het feit, dat er snel kan worden geschakeld op het moment dat Nederland de regels rond het coronavirus opnieuw aanscherpt. Men krijgt niet te kampen met gesloten grenzen of lange quarantaineperiodes. Voorlopig lijkt er geen sprake te zijn van een aanscherping van de regels, wat gezinnen de mogelijkheid geeft om zonder een al te groot risico te lopen een vakantie te boeken voor de komende schoolvakanties.

advertentie
advertentie