Afbeelding
Foto: Pixabay

Voordelen van online winkelen met Bitcoin

2 maart 2022 om 07:40 Partnercontent

Toen Satoshi Nakamoto Bitcoin lanceerde in 2009, had hij een munt voor ogen om dagelijkse transacties zonder grenzen mogelijk te maken, zonder tussenkomst van overheden of instellingen. Bitcoin is dus een gedecentraliseerde munt, die niet onderhevig is aan politieke invloeden of marktmanipulaties zoals fiatgeld. Hoewel Bitcoin zich nog in een vroege adoptiefase bevindt, heeft het zijn unieke mogelijkheden bewezen in het transformeren van de manier waarop bedrijven en consumenten transacties verrichten. 

Bitcoin is zowel een waarde- als een betaalmiddel, met duidelijke voordelen ten opzichte van traditionele betaaloplossingen. Dit artikel gaat dieper in op enkele van de belangrijkste voordelen van online winkelen met Bitcoin. 

Gebruikers Autonomie

Fiatgeld is onderworpen aan diverse regelgevende beperkingen en risico’s, wat een aanzienlijke last voor de consument betekent. Zo zijn bankinstellingen gevoelig voor conjunctuurcycli van hoogconjunctuur en laagconjunctuur, die soms uitmonden in een ineenstorting van de economie. Dergelijke situaties hebben individuen en bedrijven in bittere wanhoop achtergelaten. 

De beperkingen van de fiat valuta ontnemen de mensen de controle over hun geld, aangezien alle transacties onderworpen zijn aan politieke en institutionele besluiten. Bitcoin is de beste gok, een gedecentraliseerde munt die de gebruikers totale controle over hun geld geeft. Dat betekent dat u het kunt uitgeven zoals u wilt, zonder tussenkomst van banken of regelgevende instanties. 

Met Bitcoin kunt u wereldwijd bij elke online winkel winkelen, aangezien verschillende handelaren het ook steeds meer in hun betaalsysteem opnemen. Autonomie geldt voor alle Bitcoin Gebruikers en -transacties, of u nu handelt vanuit uw portefeuille of via een uitwisselingsplatform zoals bitcoin era

Pseudonimiteit

Veel verwerkers van elektronische betalingen, waaronder banken, eisen doorgaans dat klanten veel persoonlijke informatie verstrekken om geld te kunnen versturen. In de meeste gevallen kunt u geen geld overmaken zonder de identiteit van de afzender en de ontvanger vast te stellen. Bovendien moeten de aanbieders de informatie controleren alvorens hun diensten aan te bieden. Hoewel deze procedures helpen criminaliteit te voorkomen, geven zij tussenpersonen ook de volledige controle over de transacties en gegevens van mensen, waardoor klanten aan grotere risico’s worden blootgesteld. 

Bitcoin Betalingen zijn pseudoniem: klanten hoeven hun persoonlijke gegevens niet te verstrekken en er zijn geen tussenpersonen betrokken bij de transacties. Het openbare adres van een gebruiker is het belangrijkste identificatie-element dat geen persoonlijke informatie onthult. Bovendien kunnen gebruikers meerdere adressen bezitten en anoniem transacties verrichten zonder dat dit een rode vlag doet rinkelen. Dat beschermt online shoppers tegen risico’s als fraude en identiteitsdiefstal.  

Lagere transactiekosten 

Het versneld uitvoeren van internationale betalingen via de standaard systemen voor elektronische geldovermakingen brengt gewoonlijk enorme verwerkings- en wisselkosten met zich mee. Er zijn bemiddelaars bij betrokken die hoge commissies aanrekenen, wat de klanten veel geld kost wanneer zij aankopen doen in het buitenland. Bij Bitcoin-transacties zijn geen tussenpersonen betrokken, waardoor de kosten relatief lager zijn dan bij bankoverschrijvingen. 

Online betalen met Bitcoin elimineert de wisselkosten die ontstaan bij het gebruik van fiatgeld. Dat kan een groot voordeel zijn voor reizigers, omdat u zo veel geld kunt besparen op aankopen in het buitenland. Zelfs als u geen reiziger bent, kunt u met Bitcoin geld besparen bij het kopen van producten in buitenlandse online winkels. 

Gemak

Deskundigen beschrijven Bitcoin als de munt van de toekomst die een ware revolutie teweeg zal brengen in de e-commerce, door naadloze en onmiddellijke betalingen mogelijk te maken. Net als online winkels waarmee u overal kunt winkelen, stelt Bitcoin gebruikers ook in staat te betalen voor artikelen en diensten wanneer het hen uitkomt. Dat betekent dat u niet naar een bank of een fysieke winkel hoeft te gaan om aankopen te doen. Bitcoin Gebruikers hebben alleen een smartphone en internettoegang nodig om wereldwijd transacties te verrichten. 

Zoals hierboven besproken, biedt de keuze voor Bitcoin enorme voordelen voor online bedrijven en consumenten. Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale munt die de gebruiker ongeëvenaarde autonomie, privacy, gemak en aanzienlijke kostenbesparingen biedt voor online shoppers. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie