Afbeelding
Foto: Shutterstock

Trends op het gebied van het vloeren

18 maart 2022 om 07:48 Partnercontent

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? In dit artikel zetten we de laatste trends op het gebied van vloeren voor je op een rijtje. Populair zijn onder meer bamboe vloeren, evenals keramische tegels. De tijd dat men standaard voor laminaat koos lijkt voorbij te zijn. Hoewel laminaat een warme uitstraling heeft en goedkoop kan worden aangeschaft, is het vaak geen duurzame optie. Het materiaal is gevoelig voor vocht en slijt relatief snel in vergelijking met andere soorten vloeren. Ook is het bij het kiezen van een nieuwe vloer tegenwoordig steeds belangrijker geworden om te kijken naar de geschiktheid van dit type vloer, in combinatie met vloerverwarming. Nieuwbouwwoningen worden er vrijwel standaard van voorzien.

Duurzame en warme lamelparket vloer 

Wanneer je de ruimtes thuis een warme, unieke uitstraling wilt geven is lamelparket het overwegen waard. Dit type vloer wordt niet alleen in woningen gebruikt. Ook in bijvoorbeeld winkels en bedrijfspanden komt het materiaal steeds vaker terug. Het voordeel van lamelparket is dat het ruimtes direct een warme touch geeft. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor een klassieke houten vloer. Een ander voordeel van lamelparket is de mogelijkheid om dit te combineren met vloerverwarming in huis. Vaak wordt lamelparket opgebouwd uit drie lagen; de toplaag, de onderlaag en een tussenlaag. Zowel de top- als onderlaag wordt hierbij gemaakt van het kenmerkende berkenhout. Niet alleen slijtvast, maar ook uniek qua uitstraling. Het geeft de vloer een hele diepe kleur.

Keramische tegels terug van weggeweest

Vaak wordt gedacht dat plavuizen en keramische tegels nauwelijks nog in woningen gebruikt worden. Het tegendeel blijkt waar te zijn! De keramische tegels zijn weer terug van weggeweest. Ze bieden de woningbezitter verschillende voordelen. Zo zijn de tegels zeer slijtvast en heel eenvoudig te onderhouden. Je neemt de vloer regelmatig af met een vochtige doek, om deze lange tijd mooi te kunnen houden. Daarbij heb je bij keramische tegels keuze uit een breed scala aan soorten en modellen tegels. Zo vind je altijd een type vloer, die goed past bij je bestaande interieur in huis.

Bamboe vloeren als zeer duurzame optie

Eerder in dit artikel noemden we de bamboe vloeren al. Ze zijn zeer duurzaam en daardoor geliefd bij de consument. Dit type vloer is een goed alternatief voor de klassieke houten vloer en de diverse parketvloeren. Je hebt bij bamboe vloeren keuze uit verschillende varianten. Kies bijvoorbeeld voor visgraat parket van bamboe, of ga voor lamelparket van bamboe. De duurzaamheid van deze vloeren maakt dat je er vele jaren plezier van zal hebben, zonder dat de vloer ernstig aan kwaliteit inlevert. Wist je dat een bamboe vloer veel duurzamer is dan de eikenhouten vloer die voorheen vaak gekozen werd? Een goede reden om dit type vloer serieus te overwegen. 

advertentie
advertentie