Afbeelding
Foto Unsplash

Van plan om je badkamer te renoveren? Een aantal tips!

22 juli 2022 om 00:00 Partnercontent

Tip 1: houd rekening met je budget. Het is beter om de oorspronkelijke indeling van je badkamer te behouden als je een krap budget hebt, zoals de meeste huiseigenaren. Je zult er versteld van staan hoe anders frisse materialen en armaturen een badkamer kunnen doen lijken!

Wil je extra ruimte in een kleine badkamer, denk er dan over je huidige badmeubel te vervangen door een zwevend exemplaar of ben je van plan om een inloopdouche te plaatsen? Beide opties zorgen ervoor dat je badkamer er een stuk ruimtelijker uitziet.

Het succes van een huiseigenaar vertaalt zich niet automatisch in succes voor een ander

Elke huiseigenaar zou moeten beginnen met een analyse van eisen en wensen. Veiligheidselementen die gezinnen met tieners niet nodig hebben, kunnen bijvoorbeeld wél iets zijn om over na te denken voor gezinnen met kleine kinderen of oudere mensen. Zoek naar keuzes die gemakkelijk in de inrichting van je badkamer kunnen worden ingepast en die bij je levensstijl passen.

Maak van armaturen het middelpunt in jouw badkamer

In oudere onderdelen kan hard water, schimmel en meeldauw zich ophopen en tot toekomstige dure problemen leiden. Dat gezegd hebbende, als je geneigd bent om je badkamer een nieuwe look te geven, zoek dan naar armaturen die er niet alleen mooi uitzien, maar ook erg handig te gebruiken zijn.

Een opvallend middelpunt in een hedendaagse badkamer zou een klassieke spekstenen wastafel of een glazen deurknop kunnen zijn. Of wat dacht je van een marmeren deurknop op je nieuwe douchewand? Er zijn veel verschillende mogelijkheden, van klassiek tot strak en eigentijds, als je niet van de oude sfeer houdt. Het best bewaarde geheim van ontwerpers is het samensmelten van het oude met het moderne. Zorg er daarbij dan wel voor dat de afwerkingen goed bij elkaar passen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie