Afbeelding
Foto Shutterstock

Welke vloer moet je kiezen?

13 juli 2022 om 11:10 Partnercontent

Een vloer kiezen is lastig. Je moet rekening houden met iedereen en met alles. Daarnaast is het ook een behoorlijke uitgave. Een mooie vloer kost je zo een paar duizend euro. Wij begrijpen dat je geen overhaaste keuze wil maken, maar je zult uiteindelijk een knoop door moeten hakken. Dit kan aanvoelen als wat druk op je schouders, dat is niet de bedoeling en ook zeker niet nodig. Wij kunnen je namelijk heel goed helpen met het maken van een keuze. Dit gaan we dan ook doen op een simpele, korte manier in deze blog. Na het lezen van deze blog weet je namelijk precies hoe je het moet aanpakken. Je maakt gemakkelijk de keuze voor die ene mooie laminaat vloer. Dit wordt een weloverwogen, maar simpele keuze waar iedereen in je huis tevreden mee zal zijn voor een grote periode.

Kosten

Allereerst komen toch wel de kosten. Tenzij jij onder een héél bijzonder geval valt, namelijk dat je geen rekening hoeft te houden met kosten van überhaupt iets, zijn de kosten belangrijk. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het grootste deel van de Nederlanders kosten de doorslaggevende factor vindt met een grote aankoop. We zijn geneigd voor iets goedkopers te gaan dan voor iets duurders. Dat is helemaal niet gek, maar richt je hier dan ook op in. Stel een budget samen en houd je hier ook aan. Gelukkig hoeft een mooie vloer helemaal niet duur te zijn. Een voordeel van bijvoorbeeld laminaat visgraat is dat het een vrij goedkope vloer is.

Gebruik

Je gebruik is ook een factor om mee te nemen. Je zult misschien denken ‘Gebruik, hoe bedoel je? Ik loop toch op mijn vloer?. Ja, dat klopt. Maar dat is gelukkig ook niet wat we bedoelen met het gebruik van je vloer. Wat we wél bedoelen is de mate waarin je een vloer gebruikt en waar hij wordt gelegd. Zal hij aan veel voetverkeer onderhevig zijn of juist niet? Heb je kleine kinderen en/of huisdieren? Moet hij tegen een stootje, deuken en krassen bestand zijn? Dit zijn allemaal vragen die je je moet stellen omtrent het gebruik van je vloer. Als je vloer heftig wordt belopen en hij moet bestand zijn tegen veel omstandigheden, kun je je vloer hierop uitkiezen. Een laminaatvloer, een PVC vloer of een epoxyvloer is dan vrij geschikt.

Design

Ook het design moet natuurlijk even aan bod komen. De vloer moet immers passen in het interieur. Kijk daarom eerst een naar je interieur in zijn algemeen. Wat voor stijl is het? Welke kleuren zie je veel terugkomen? Welke patronen in de vloer zouden passen? Als je je dit soort vragen stelt en ze op papier beantwoordt, kun je al een heel eind komen met het matchen van een vloer bij je interieur.

advertentie
advertentie