Afbeelding
Foto de Ricardo Esquivel

Hoe bepaal je of jouw hond senior hondenvoer nodig heeft?

20 juli 2022 om 09:52 Partnercontent

Voeding is niet alleen een zeer krachtig instrument in al onze menselijke levensfasen, maar dat geldt net zo goed van die van een hond. Goede voeding helpt de gezondheid op peil te houden, ziekte te voorkomen en zelfs, vooral, om bepaalde ziektebeelden te beheersen. Hoewel honden op verschillende leeftijd andere voedingsbehoeften kunnen hebben, betekent dat echter niet direct dat je zijn voeding moet aanpassen. Het kan dus best moeilijk zijn om te weten wat het beste is voor jouw hond en of je moet overschakelen op een hondenvoeding voor senioren. Laten we eens kijken naar enkele aspecten waarmee je rekening kunt houden.  

Hebben oudere honden eigenlijk senior hondenvoer nodig?

Beslissen wat te voeren en de vraag of je moet overschakelen op hondenvoer voor senioren, hebben te maken met diverse factoren. Jouw dierenarts kan je helpen aanbevelingen te doen op basis van de gezondheid, het ziekterisico en de levensstijl van je hond.

Het kan heel goed zijn dat bij jouw oudere hond een ziekte is gediagnosticeerd waarvan bekend is dat voeding daarop van invloed is. Op dat moment is het misschien tijd om over te schakelen op senior voeding. Het doel van het voeren van een senior hond heeft namelijk te maken met het voorkomen of bestrijden van ziekten en om de levensduur te verlengen.

Wil je zeker weten dat je hondenvoeding koopt die de gezondheid van jouw hond ten goede komt? Ga dan voor WOOOF geperst hondenvoer, een vers geperste brok zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en beschikbaar voor honden in verschillende levensfasen!

Waarin verschilt hondenvoer voor senioren?

Senior hondenvoer verschilt met name qua samenstelling en nutriëntengehalte. Bovendien kan het bepaalde voedingsstoffen en andere bestanddelen bevatten die verscheidene ziekten kunnen helpen beïnvloeden of beheersen.

Veranderingen in de voeding kunnen van invloed zijn op de uitkomst of de voortgang van het ouderdoms- of ziekteproces vertragen, terwijl ze in andere gevallen alleen kunnen helpen de symptomen die met de aandoening gepaard gaan te verminderen. Mocht je bijvoorbeeld een hond hebben met gebitsaandoeningen, dan kan hij baat hebben bij senioren voeding met een specifieke vorm, grootte en textuur om de opbouw van tandplak te verminderen. Deze voedingsmiddelen kunnen daarnaast toegevoegde ingrediënten bevatten waarvan bekend is dat ze specifiek bepaalde tandziekten.

Als honden te maken krijgen met een nierziekte, dan kan het slim zijn om voor hoogwaardige seniorvoeding te gaan. In veel gevallen kan een therapeutisch dieet worden aanbevolen waarbij diverse voedingsstoffen, zoals natrium en fosfor, in andere gehaltes worden gegeven die beter passen bij het verlichten of verhelpen van bepaalde aandoeningen. 

advertentie
advertentie