Afbeelding
Photo by Poko Skincare on Unsplash

De voordelen van dagcrème met SPF voor een gezonde huid

8 mei 2023 om 14:02 Partnercontent

In de zomer willen we natuurlijk volop genieten van de zon. Maar we moeten niet vergeten dat goede bescherming essentieel is voor een gezonde huid. Zelfs op bewolkte dagen kan de UV-straling nog steeds schadelijk zijn. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een dagcrème met SPF, zelfs als de zon niet fel schijnt. Omdat niet iedereen zich er bewust van is dat het gevaarlijk kan zijn om je huid teveel bloot te stellen aan deze straling, hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet, waarom het gebruik van een dagcrème met SPF een aanrader is om je huid gezond te houden. Dus ben je op zoek naar een geschikte dagcrème, dan is dit artikel zeker de moeite waard om even rustig door te lezen.

Wat is SPF?

Voor we verdergaan, is goed eerst even uit te leggen wat SPF nu eigenlijk is en waar het voor staat. SPF staat voor Sun Protection Factor en geeft aan hoeveel bescherming de crème biedt tegen UV-straling. Een SPF van 30 betekent bijvoorbeeld dat de huid 30 keer langer beschermd is dan zonder crème. Een dagcrème met SPF beschermt niet alleen tegen zonnebrand, maar ook tegen huidveroudering en huidkanker. Kortom, zeker de moeite waard dus! Neem daarom dus ook zeker een kijkje op de website van jouwlijfstijl.nl/beste-dagcreme-spf, voor het kiezen van de beste dagcrème.

Beschermt tegen huidveroudering

De zon is een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering. UV-straling breekt collageen en elastine af, wat leidt tot rimpels, fijne lijntjes en verslapping van de huid. Een dagcrème (met SPF) beschermt de huid tegen deze schadelijke effecten van de zon en kan zo bijdragen aan een gezonde en vooral ook jongere uitstraling, doordat je huid langer glad blijft.

Beschermt tegen huidkanker

UV-straling is één van de grootste boosdoeners als het gaat om huidkanker. Het gebruik van een dagcrème met SPF kan je daarom dus ook goed helpen om dit risico te verminderen. Door dagelijks een crème met SPF te gebruiken, bescherm je de huid tegen schade door de zon en verklein je de kans op het ontwikkelen van huidkanker. Zorg er daarom dus niet alleen voor dat je je goed insmeert met de juiste factor, maar ook op het heetst van de dag even een paar uur in de schaduw gaat zitten. Zo geef je je huid de tijd om de straling even te ‘verwerken’ en kun je ook zelf even bijkomen van de brandende zon.

Gezonde voeding en voldoende vocht

Een gezonde huid krijg je niet alleen door het dagelijks gebruik van een goede dagcrème. Ook gezonde voeding en hydratatie van de huid dragen hieraan bij. Omdat het niet voor iedereen altijd even eenvoudig is om gezond en vooral ook gevarieerd te eten, kan het gebruik van voedingssupplement een goede toevoeging zijn. Een goed voorbeeld is een gepersonaliseerd vitamine abonnement van Veezy. Deze vind je op besteabonnementen.nl/viteezy-review-korting. Het voordeel hieraan is, is dat je precies krijgt wat je nodig hebt en dus ook nooit bang hoeft te zijn dat je het ‘op’ is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie