Afbeelding
Foto Adobe Stock

Hoog laag bed kopen? De optimale zorg!

9 mei 2023 om 16:32 Partnercontent

Een hoog laag bed kopen: je staat wellicht niet stil bij het belang ervan, totdat een dierbare of jijzelf nood hebt aan meer gespecialiseerde zorg om je levenskwaliteit te verhogen. Pas wanneer het relevant is, worden we ons meer bewust van het nut van een hoog laag bed.

De term zegt het zelf: het is een bed dat in hoogte verstelbaar is. Je hebt het vast wel gezien in een ziekenhuis of in een zorginstelling. Soms hebben mensen vanwege de gezondheidstoestand waarin ze zich bevinden, echter ook thuis medische zorg nodig. Daarbij komt een hoog laag bed goed van pas. Dit bed kan namelijk heel wat verlichting brengen en jou of de persoon die het nodig heeft, een groot stuk verder helpen.

Wat heb je eraan?

Je komt met meer gemak in en uit bed en het maakt ook het geven en ontvangen van de zorgen die je nodig hebt, eenvoudiger. Een zorgverlener kan namelijk beter en efficiënter zijn of haar werk doen wanneer hij of zij op een comfortabele hoogte aan de slag kan. Dankzij de ergonomische werkhouding die de zorgverlener kan aannemen, kan de patiënt de best mogelijke zorg krijgen. Er zijn ook verstelmogelijkheden aan het hoofd- en voeteneinde van het bed. Dit vergroot het comfort van de persoon die erin ligt, omdat het bed langs beide uiteinden omhoog en omlaag kan worden gebracht, al naargelang de noden van de patiënt. Ook veranderen van positie en rechtop zitten wordt aangenamer.

Belangrijk om rekening mee te houden

Vooral indien iemand minder mobiel is of veel dient te rusten, is het des te belangrijker dat dit kan gebeuren in alle comfort en ontspanning. Het kan gaan om mensen van zekere ouderdom of mensen die een chronische ziekte hebben, herstellende zijn van een operatie of een bepaalde beperking hebben. Bij het aanschaffen van een hoog laag bed, is het goed om een aantal factoren in acht te nemen, zoals gewichtscapaciteit, hoogte-instelling, matras, accessoires, onderhoud, prijs en natuurlijk, afmetingen. Wanneer je kijkt naar de afmetingen, kijk dan niet enkel naar de verhouding van het bed tot de plaats waarin het zal komen te staan, maar ook naar lichaamsafmetingen. Meer tips lees je op onze website.

Een zorgbed aanschaffen in volle vertrouwen

Een zorgbed aankopen kan gemakkelijk online via zorgbedonline.nl.

In onze groeiende virtuele maatschappij, zien we veel mensen online kopen. Dat wordt alsmaar meer beschouwd als normaal, praktisch en betrouwbaar. Bij ons kan je bovendien rekenen op een gratis bezorging en montage. Heb je nog vragen over zorgbedden? Je kan ons ook gerust appen of bellen. We staan met plezier klaar voor jou en je specifieke zorgbehoeften. Welkom!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie